Zwarte pieten en de punten in de zak bij Vido

advertentie

Foto: Aangeleverd

WIERINGERWERF – Afgelopen week waren er volop activiteiten bij korfbalvereniging Vido. Zaterdag 24 november was de start van de zaalcompetitie, waarbij onze jeugd het op mocht nemen tegen Apollo uit Heerhugowaard. In een zeer spannende wedstrijd konden er net geen punten gepakt worden en werd er verloren met 4-2. Direct na de wedstrijd gingen alle jeugdleden naar de eigen kantine waar met de gehele jeugdafdeling het veldseizoen werd afgesloten en de zaalcompetitie op gepaste manier werd geopend.

In de kantine werden overheerlijke patatjes gegeten, waarna een bezoek aan het bakkerijmuseum werd gebracht. Speculaaskoeken werden versierd en marsepein werd geboetseerd. Al hetgeen gemaakt werd mocht natuurlijk mee naar huis genomen worden.

Woensdag 28 november werd de training bezocht door twee zwarte pieten. Al pepernoten strooiend kwamen ze de sporthal binnen. Een zeer feestelijke training, waarbij de kinderen de zwarte pieten leerden korfballen, want dit was nog wel erg moeilijk voor de pieten.

Zaterdag 1 december stond de tweede wedstrijd van de zaalcompetitie gepland en mocht de jeugd het opnemen tegen Furore uit Krommenie. Wederom een spannende wedstrijd en dit keer werden de punten wel gepakt en konden ze meegenomen worden naar Wieringerwerf. Er werd met 5-3 gewonnen. Goed samenspel zorgde ervoor dat Joost Gouwenberg de doelpunten kon maken.

Een week waarin volop gekorfbald werd, maar ook veel aandacht was voor andere activiteiten.

advertentie