Zwaarbevochten overwinning Maedilon/VZV

advertentie

BORNE – Het team van VZV dat deze wedstrijd om gezondheidsredenen niet gecoacht werd door Betty Plasmeyer maar door haar zoon Jarin kwam toch wel bijzonder slecht uit de startblokken tegen Borhave.

Of dit te maken heeft gehad met de onzekerheid of er door de verwachte weersvoorspellingen toch verantwoord naar het Oosten van het land afgereisd zou kunnen worden is de vraag. Op het laatste moment werd toch besloten om het hachelijke avontuur aan te gaan, wat uiteindelijk toch een zwaar bevochten 22-23 overwinning op zou leveren.
Maedilon/VZV moest het deze belangrijke wedstrijd zonder de zieke Romy Zegerink en de geblesseerde Lotte Houtenbos en Dymphie Keesom doen.

VZV begon zeker niet goed aan de wedstrijd, na 12 minuten spelen stond VZV zelfs al met 6-0 achter waarna Roos de Vries de eerste VZV treffer wist te scoren. De thuisploeg wist de achterstand tot 9-1 op te voeren, pas daarna begon het ineens beter te lopen bij VZV.

Maud Kruijer, Lisanne Kolken en Jane Kramer scoorden drie maal achter elkaar en het geloof in eigen kunnen was er weer. Doordat Borhave ook fouten begon te maken werd toch weer een wedstrijd, bij de rust was het verschil nog maar twee doelpunten. Ruststand 14-12.

Na de rust scoorde Borhave de eerste goal maar snel daarna maakte Djazzmin Trabelsi de aansluitingstreffer 15-14. De gelijkmaker kwam van de hand van Lisanne Kolken, die attent uit de rebound na een gemiste pingel wist te scoren.
Beide teams waren nu aan elkaar gewaagd, het lukte Maedilon/VZV steeds om een puntje voorsprong te nemen. Door een wereldworp van Melissa Wilmsen vanuit de rechter hoek werd het zelfs 17-19.

Toch kwam Borhave snel langszij doordat er een extra twee minuten straf was opgelopen. Monique de Wit had de plaats onder de lat van de sterk keepende Amber Zomerdijk overgenomen en bij de stand 20-20 verrichte de Wit een belangrijke redding. De thuisploeg wist toch met 22-20 voor te komen.
Na een time out van Jarin Plasmeyer kwam Maedilon/VZV zowaar door Roos de Vries en twee maal Maud Kruijer op een 22-23 voorsprong.

Met nog acht seconden te spelen volgde een time out voor Borhave maar door een prima stop van keepster Monique de Wit in de laatste seconde werd er zelfs een zwaarbevochten overwinning uit het vuur gesleept. Eindstand 22-23.
Doelpunten: Maud Kruijer 5, Roos de Vries 4, Jane Kramer 4, Lisanne Kolken 4, Florance Kos 3, Melissa Wilmsen 1, Djazzmin Trabelsi 1 en Roos Pannekeet 1.

Archieffoto: Maud Kruijer scoort 5 keer waarvan de 2 beslissende treffers in dit spannende duel.

Verslag: Theo Moras
Zaterdag 16 december speelt Maedilon/VZV D1. de streekderby tegen SEW D1. in Sporthal ’t Zijveld. Aanvang 20.45 uur.  In de voorwedstrijd speelt Maedilon/VZV D2. tegen Zeeburg D1. Aanvang 19.00 uur.

advertentie