Zwaar bevochten overwinning VZV tegen Foreholte

advertentie

VOORHOUT – JuRo Unirek/VZV heeft een zwaar bevochte zege op Foreholte in de wacht weten te slepen. Het team van Rolf Schulte begon veelbelovend en kwam halverwege de eerste helft op een 3-6 voorsprong door vier treffers van de weer goed op schot zijnde Lisanne Kolken waarvan drie uit een strafworp.

Foreholte kwam hierna beter in de wedstrijd en werkte de achterstand weg doordat VZV geen vat meer kon krijgen op hun cirkel speelster 6-6. De thuisploeg kwam voor het eerst in dit treffen op voorsprong 8-7, waarna VZV vlak voor rust toch weer op gelijke hoogte wist te komen en weer een 10-11 voorsprong wist te nemen. De laatste treffer in deze eerste helft waarin door VZV aanvallend slecht werd afgerond en te snel op doel werd geschoten was voor Foreholte. Ruststand 11-11.

Na de pauze een zelfde spelbeeld, er werd wel hard gewerkt door het team van trainer/coach Rolf Schulte maar leverde geen verbetering op. Waar VZV de ballen op paal en lat zag belanden miste Foreholte echter veel open kansen waardoor de voorsprong van de thuisploeg tot 19-17 beperkt bleef.

Door een break van Djazzmin Trabelsi en een treffer van Jane Kramer kwam de ploeg uit ’t Veld weer op gelijke hoogte waarna het bij Juro Unirek/VZV in de slotfase beter begon te lopen en VZV nog twee breaks wist te verzilveren 19-21.

Met nog een paar minuten te gaan scoorde Foreholte de aansluitingstreffer 20-21, maar Aniek Janssen, Florance Kos en de trefzekere Lisanne Kolken wisten in de laatste minuten een zwaarbevochten overwinning alsnog in de wacht te slepen. Einstand 21-24.

Verslag: Theo Moras

Doelpunten: Lisanne Kolken 8, Florance Kos 4,Maud Kruijer 3, Nada Blokker 3, Jane Kramer 2, Kim Jimmink 2, Djazzmin Trabelsi 1.

Er volgen nog twee uitwedstrijden tegen Borhave en DSVD met op 27 okt. de tweede thuiswedstrijd tegen Dalfsen in Sporthal ’t Zijveld.

Archieffoto Thea Groen: Lisanne Kolken 8 Treffers tegen Foreholte.

advertentie