Zondagochtendconcert The International Holland Music Sessions in de Michaëlskerk

advertentie

Web-banner-BBHK-728x90px

OOSTERLAND – The International Holland Music Sessions heeft ook deze zomer weer heel veel nieuw jong talent uit de hele wereld naar Noord-Holland gehaald. Zondag 6 augustus om 11:00 uur is het koor van de Michaëlskerk, het podium van een talent uit Frankrijk, Rusland en Japan.

Noriko Yabe, piano (Japan) geboren in Yokohama, maakte op twaalfjarige leeftijd haar debuut als solist met het Madison Symphony Orchestra in de Verenigde Staten.

Na haar pianostudie aan de Toho-Gakuen High School en het College of Music in Tokyo met Fujiko Yamada en kamermuziek met Shigeo Neriki, Hamao Fujiwara, Ryosuke Hori en Akira Miyoshi, vervolgde zij haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam met Willem Brons.

Na haar afstuderen werd zij vaste begeleidster van de celloklas aan het Conservatorium van Amsterdam, tot op heden. Als actief uitvoerende van kamermuziek heeft Noriko opgetreden in Nederland, Japan, de Verenigde Staten, België, Tsjechië, Italië, Slowakije en Duitsland.
Norika is regelmatig gastbegeleidster op muziekfestivals en masterclasses, zoals de International Holland Music Sessions en de Cello Biënnale Amsterdam.

Zij speelt zondag samen met Alexander Kovalev werken van Hindemith en Prokofjev.

Alexander Kovalev, cello (Rusland)
De Russische cellist Alexander Kovalev (1992) begon op 6-jarige leeftijd met cellospelen. Zijn eerste lessen kreeg hij van Olga Galotchkina aan het Tchaikovsky Conservatory in Moskou. Vervolgens studeerde Alexander aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf bij Gotthard Popp; deze periode sloot hij af met zijn Bachelor of Music Diploma. Momenteel studeert hij in de klas van Claudius Popp aan de Hochschüle für Musik Hanna Eisler Berlin, waar hij hoopt zijn Master of Music Diploma te behalen. Alexander soleerde met het Noord-Duits Philharmonieorkest; zij brachten het Celloconcert van Schumann ten gehore. In Dresden speelde hij de Prokovief Cellosonate in de Rüstkammer in Dresden. Deze zomer volgt Alexander masterclasses bij professor Reinhard Latzko.

 Sebastian Salvaterra, piano (Frankrijk)
De Franse pianist Sebastian Salvaterra (1990) begon op 4-jarige leeftijd met pianospelen. In 2009 behaalde hij zijn pianodiploma met een unanieme onderscheiding en een Gouden Medaille aan het Atheneum “Maria Callas” Conservatory in Athene, waar hij studeerde in de klas van Alla Halapsis. Vervolgens studeerde Sebastian bij hem aan de University of Indianapolis (Athens Campus) – Bachelor Piano Performance ’Summa Cum Laude’ (’07-’11). Momenteel studeert hij bij Jacques Rouvier aan het Mozarteum in Salzburg. In 2009 won hij de 1ste prijs bij de International Music festival Competition in Mytilini (Gr), in 2010 won hij de 3de prijs bij de International Alexander Scriabin Piano Competition. Hij werd uitgenodigd door de Vladimir Spivakov Foundation om te spelen in het Roerich Museum (Moskou) – Mozart, Beethoven, Liszt, Scriabin, Ravel. In de grote zaal van het Ethniko Odeio of Athens gaf hij een solorecital met werken van Bach, Mozart, Chopin, Shostakovich en Liszt op het programma. Naast optredens in kamermuziekverband werd Sebastian ook gevraagd om te soleren bij orkesten; zo speelde hij het Pianoconcert van Bach met het Chamber Music Orchestra of Cholargos en met het National Chamber Orchestra of Kazakstan. Sebastian volgt deze zomer bij TIHMS masterclasses bij professor Mikhail Voskresensky.Hij zal werken van Beethoven, Schubert en Ravel spelen.

TIHMS Ochtendconcert Kerkweg 22, 1779 GG Oosterland

Toegang: € 16, – (normaal) € 13, – (begunstigers) € 8, – (CJP / Jongeren tot 30 jaar)

Toegangskaarten verkrijgbaar aan de kerk en via TIHM www.tihms.com

advertentie