Zondagochtendconcert The International Holland Music Sessions in de Michaëlskerk

advertentie

Web-banner-BBHK-728x90px

OOSTERLAND – Zondag 20 augustus om 11.00 uur kunt u gaan luisteren naar muziek van Beethoven, Respighi, Strawinsky, Schumann, Bach en Wieniawski. Het belooft weer een mooie muzikale morgen te worden met onderstaande musici.

Kristína Smetanová, piano (Slowakije) –De Slowaakse pianiste Kristína Smetanová (1992) begon op 5-jarige leeftijd met pianospelen. Haar eerste lessen kreeg ze aan de muziekschool ZUŠ Hálková van Róbert Kohútek. Vervolgens studeerde ze bij Peter Čerman aan het Conservatorium van Bratislava. Momenteel studeert ze aan de Academy of Performing Arts in Bratislava bij Ida Černecká. Bij de Italian International Piano Competition ‘Citta de Barletta’ ’11 behaalde Kristína de 1ste prijs (E categorie). Vorig jaar won Kristína de ‘Grand Prix’ bij de International Competition ‘’21st Century Art’ in Wenen en dit jaar won ze de 1ste prijs bij de Italian International Piano Competition ‘’Citta di Barletta’’.

In april gaf Kristína een belangrijk recital; het programma bestond uit werken van Beethoven, Prokovief, Respighi en Stravinski. Kristina soleerde met de Slovak Philarmony, zij brachten Bachs Concert voor Piano en Orkest no.1. Dit jaar beëindigde Kristína haar studie compositie bij Stanislav Hochel; ze bestudeerde onder meer Symphony no.1 (Creature under the spell – Začarovaných Bytostí), Piano Quintet – Dorian, Theory of string kwartet, 60 fingers (voor 6 pianisten), Cello sonata no.1, Piano sonata no.2. Kristina is ook songwriter en zanger. Kristína volgt deze zomer masterclasses bij professor Balázs Szokolay en professor Jacques Rouvier.

Kyumin Park, viool (Zuid-Korea) De zuid-Koreaanse violiste Kyumin Park (1996) begon op 10-jarige leeftijd met vioolspelen. De eerste jaren (2008-2014) studeerde ze bij Kowoon Yang aan de Seoul Arts High School. Het jaar daaropvolgend aan Seoul National University bij Hyungi Kim. Vervolgens verhuisde ze naar de USA om de Bachelor of Music te volgen bij Donald Weilerstein aan het New England Conservatory. Ze won prijzen bij Internationale Competities, in 2013 de 1e prijs bij de Cooper International Competition, Oberlin – USA en in 2014 de 4e prijs bij de Irving Klein International String Competition, San Francisco – USA. Vele malen was Kyumin reeds te beluisteren in solorecitals in Seoul en de USA, in 2015 in Seoul stonden Beethoven, Tchaikovsky, Wieniawski en Prokofiev op het programma. In maart van dit jaar speelde Kyumin een recital in de Pierce Hall van NEC; ditmaal speelde ze werken van Bach, Ysaye, Mozart, Debussy en Wieniawski. Ook stond ze regelmatig op het podium als solist, ze speelde het Vioolconcert van Tchaikovsky met het Cleveland Orchestra (2013) en het Korean Symphony Orchestra (2015), met het Euro-Asian Philharmonic Orchestra speelde ze het Vioolconcert van Mendelssohn. Kyumin volgt deze zomer masterclasses bij professor Krzysztof Wegrzyn en professor Pierre Amoyal en speelt in de Michaëlskerk samen met Natsumi Ohno.

Natsumi Ohno, piano (Japan) Natsumi Ohno studeerde aanvankelijk in Tokyo, maar zette haar opleiding voor concertpianiste voort in Hannover bij Prof. Bernd Goetzke. Naast dat zij zich dus als soliste bewezen heeft, doet Natsumi Ohno ook aan songbegeleiding en het begeleiden van blaas- en snaarinstrumenten. Ze heeft deelgenomen aan verschillende wedstrijden, festivals en masterclasses en wil deze ervaring en kennis nu doorgeven als docente aan de universiteit voor Muziek, Drama en Media in Hannover sinds 2007.

TIHMS Ochtendconcert Kerkweg 22, 1779 GG Oosterland Toegang: € 16, – (normaal) € 13, – (begunstigers) € 8, – (CJP / Jongeren tot 30 jaar) Kinderen t/m 12 jaar gratis toegang. Toegangskaarten verkrijgbaar aan de kerk en via TIHM www.tihms.com

advertentie