Zondagochtendconcert The International Holland Music Sessions in de Michaëlskerk

advertentie

Web-banner-BBHK-728x90px

OOSTERLAND – Voor de derde zondag op rij komen er drie talentvolle musici naar de Michaëlskerk in Oosterland en zij zullen op verschillende instrumenten het publiek trakteren op prachtige muziek. Aanstaande zondag op 13 augustus bent u van harte welkom!

Irene Kok, cello (Nederland)
De Nederlandse celliste Irene Kok (Zwolle, 1990) begon haar studie bij Jeroen Reuling in de jong- talentenklas aan het Artez-conservatorium. In 2016 rondde ze haar masterstudie af aan het conservatorium van Amsterdam bij Jeroen den Herder. In het seizoen 2014/15 volgde ze de Academie van het Nederlands Philharmonisch orkest. Irene is zeer actief op het gebied van kamermuziek. Ze maakt o.a. onderdeel uit van het Chimaera Trio dat is opgericht in 2012. Met deze en andere ensembles speelde Irene de afgelopen jaren veel concerten in binnen- en buitenland. Irene was succesvol bij meerdere nationale concoursen waaronder een eerste prijs bij het Prinses Christina concours. Ze was finalist tijdens ‘The 17th Kiejstut Bacewicz International Chamber Music competition’ in Polen en recent won ze een eerste prijs tijdens het Euroconcours cello.Irene volgde masterclasses bij onder andere: Gary Hoffman, David Geringas, Anner Bijlsma, Uzi Wiesel en Vladimir Perlin. In Oosterland speelt zij muziekstukken van Popper, Bach en Boccherini samen met Barnabás Baranyai.

Barnabás Baranyai, cello (Hongarije)
De Hongaarse cellist Barnabás Baranyai (1993) begon op 7-jarige leeftijd met cellospelen. Zijn eerste lessen ontving hij aan de Aladar Toth Music School. In 2007 werd hij aangenomen in de klas van István Varga op de Bela Bartok School of Music. Momenteel studeert hij bij István Varga aan de Ferenc Liszt Music Academy in Boedapest en met behulp van het Erasmus Programma bij Reinhardt Latzko in Wenen. Barnabás speelde succesvol op vele nationale en internationale competities tussen het jaar 2000 en 2007. In 2008 ontving hij een meritus prijs voor zijn optreden bij de 10th National Startker Cello Competition. In 2010 won Barnabás de 1ste prijs bij het 8th International Janigro Cello Competition in Porec, Kroatië. In 2016 won hij de Ficher Annie Scholarship en de national Junior Prima award omdat hij een voortreffelijk musicus is. Tevens won hij in 2016 twee nationale competities met vele speciale prijzen. Dit jaar won hij dit scholarship wederom! Recent was Barbabás te beluisteren in Boston waar hij optrad met het studentenorkest van Juilliard en het New England Conservatory en Ethan Woods; zij brachten het dubbelconcert van Brahms ten gehore. Deze zomer volgt Barnabás masterclasses bij professor Reinhard Latzko.

Alexandra Shcherbakova, piano (Rusland)
De Russische pianiste Alexandra Shcherbakova (1996) begon op 7-jarige leeftijd met pianospelen. Haar eerste lessen kreeg ze van Elena Ermakova aan de Shebalin Music School (’04-’12). Ze studeerde aan de Chopin Musik Akademie bij Mikhail Voskresensky, sinds vorig jaar studeert ze in zijn klas aan Conservatory named after P. Tchaikovsky. Eerste prijzen won ze bij de ‘Vlasenko’ Competition for young pianists ’10 en ’11 (+ special prize) en de Competition for young virtuosi ’12 (Zagreb). Alexandra trad op bij concerten en festivals in binnen- en buitenland; zo gaf ze vorig jaar een solorecital in de theater De Vest in Alkmaar; op het programma stonden werken van Mozart, Beethoven, Liszt, Mendelssohn, Rachmaninov en Roukens. Dit laatste werk werd speciaal gecomponeerd voor TIHMS. Deze winter speelde Alexandra in Troizk, Rusland waar zij werken uitvoerde van Beethoven, Liszt, Schumann, Chopin en Tchaikovsky. Deze zomer volgt Alexandra masterclasses bij professoren Mikhail Voskresensky, Claudio Martínez Mehner en Pavel Gillilov.

TIHMS Ochtendconcert Kerkweg 22, 1779 GG Oosterland Toegang: € 16, – (normaal) € 13, – (begunstigers) € 8, – (CJP / Jongeren tot 30 jaar) Toegangskaarten verkrijgbaar aan de kerk en via TIHM www.tihms.com

advertentie