Zondagochtendconcert Holland Music Sessions

advertentie

Web-banner-BBHK-728x90px

OOSTERLAND – The International Holland Music Sessions heeft ook deze zomer weer heel veel nieuw jong talent uit de hele wereld naar Noord-Holland gehaald. Zondag 14 augustus om 11:00 uur is het koor van de Michaëlskerk, het podium van een strijkkwartet uit Hongarije. Zij zullen werken ten gehore brengen van Weiner en Schubert.

Barnabás Baranyai (Attitude SQ), cello (Hongarije)

 Het Hongaarse Attitude String Quartet (2013) bestaat uit 4 musici die studeren aan de Franz Liszt Academy in Budapest. De leden van het strijkkwartet zijn Sára Deák (eerste viool), Tamás Szabó (tweede viool), Gergö Fajd (altviool) en Barnabás Baranyai (cello). Het strijkkwartet studeert aan de Academy bij Péter Kovács. Hij was de oprichter van het wereldberoemde Mendelssohn Chamber Orchestra. Bovendien bij János Devich, de cellist van het Kodály String Quartet.
Het Attitude String Quartet volgde masterclasses bij Alexander Baillie (Boedapest) en Gyorgy Pauk, Professor aan de Royal Academy of Music in Londen. Zij werden uitgenodigd door de University of Music Genève om te studeren onder begeleiding van Gábor Takács-Nagy, de oprichter van het Takács String Quartet.
Het strijkkwartet gaf verscheidene succesvolle concerten in Hongarije (Monor, Kecskemét, Pécs, Celldömölk, Budapest). Ze wonnen de National Music Competition in het voorjaar van 2014 en 2016 en namen deel aan een concerttoer in Roemenië. Verder wonnen ze verscheidene hedendaagse muziekconcoursen. Het Attitude String Quartet won onlangs nog de 1ste prijs bij de Leo Weiner National Chamber Music Competition in Budapest. Ze zijn nu in Nederland en komen op zondag 14 augustus naar Oosterland.

 

TIHMS Ochtendconcert Kerkweg 22, 1779 GG Oosterland

Toegang: € 16, – (normaal) € 13, – (begunstigers) € 8, – (CJP / Jongeren tot 30 jaar)

Toegangskaarten verkrijgbaar aan de kerk en via TIHM www.tihms.com

U bent van harte welkom!

 

advertentie