Zondagochtendconcert Holland Music Sessions 28 augustus in Oosterland

advertentie

OOSTERLAND – Op zondag 28 augustus kunt u het laatste concert, van de vijf prachtige Holland Music Sessions concerten in de Michaëlskerk, komen beluisteren. Deze morgen trakteren drie jonge talentvolle musici uit China, Nederland en Spanje u op werken van Brahms, Prokofjev, Bach en Chopin.

Wei Cao, piano (China)

De Chinese pianist Wei Cao (1987) begon op 3-jarige leeftijd met pianospelen, op zijn 8ste verhuisde hij met zijn vader naar Shanghai om zijn muzikale opvoeding te vervolgen. In 2006 studeerde Wei af aan de Shanghai Music School – Shanghai Music Conservatory. Vervolgens ging hij studeren aan het Mozarteum in Salzburg bij Karl-Heinz Kämmerling/Andreas Weber en behaalde zowel zijn Bachelor Concert diploma (2013) en Master Solo Piano diploma (2015). In een tussenjaar in 2011 behaalde Wei zijn Virtuosity Diploma bij Aquilus Delle-Vigne in La Schola Cantorum in Parijs. Wei vervolgt zij studie bij Maestro Della-Vigne aan de Academia Internacional de Musica aan de Universiteit van Coimbra in Portugal.
Wei was winnaar van de 6th Mayenne International Piano Competition in Frankrijk en won de 3de prijs bij het ZF-Musik Preis ’14 Duitsland. In 2011 trad Wei op bij het “Dozentenkonzert” en een aantal “Akademiekonzert” tijdens de International Sommerakademie Mozarteum. In Mayenne speelde hij werken van Bach, Schumann en Beethoven ten gehore in het Auditorium du Grand Nord. In 2014 trad hij op Teatro V.Basso in Ascoli Piceno waar hij werken speelde van Ravel, Skrjabin en Liszt. Wei volgt deze zomer bij TIHMS masterclasses bij Professor Bernd Goetzke (wk3).

 Irene Kok, cello (Nederland)

Irene Kok (1990) begon haar studie bij Jeroen Reuling in de jong talentenklas aan het Artez-conservatorium. In 2014 ronde ze haar bachelor studie af aan het conservatorium van Amsterdam. 
Momenteel volgt ze 2 masterstudies; een master cello bij Jeroen den Herder en een master barokcello bij Viola de Hoog. Daarnaast is ze aangenomen voor de masteracademie van het Nederlands Philharmonisch Orkest voor het seizoen 2014/15.Irene is zeer actief op gebied van kamermuziek. Ze maakt onder andere onderdeel uit van het Chimaera trio, het Intercontinentaal ensemble en het Amsterdam Corelli Collective. Met deze en andere ensembles speelde Irene de afgelopen veel concerten in het binnen en buitenland. Zo speelde ze onder andere in de Staats Philharmonie van Minsk, Het Megaron in Athene, de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam en op festivals als het Internationaal kamermuziekfestival Utrecht van Janine Jansen en het Emmy Verhey festival.Irene was succesvol bij meerdere nationale concoursen waaronder een eerste prijs bij het Prinses Christina concours. Ze was finalist tijdens ‘The 17th Kiejstut Bacewicz International Chamber Music competition’ in Polen en recent won ze een eerste prijs tijdens het Euroconcours cello.Irene volgde masterclasses bij onder andere: Gary Hoffman, David Geringas, Anner Bijlsma, Uzi Wiesel en Vladimir Perlin.
Irene bespeelt een Capicchioni uit Cremona (Italië) die haar tot beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Irene volgt deze zomer bij TIHMS masterclasses bij Professor Reinhardt Latzko (wk1). www.chimaeratrio.nl

 Àlex Ramírez, piano (Spanje)

Àlex Ramírez zal in Oosterland werken van Bach en Chopin ten gehore brengen.

 TIHMS Ochtendconcert Kerkweg 22, 1779 GG Oosterland

Toegang: € 16, – (normaal) € 13, – (begunstigers) € 8, –

(CJP / Jongeren tot 30 jaar)

Toegangskaarten verkrijgbaar aan de kerk en via TIHM www.tihms.com

U bent van harte welkom!

 

advertentie