Zondag de Afsluitrit over de Afsluitdijk

advertentie

Foto: ZoBlauw

DEN OEVER – Het leek op een een 1 april grap maar toch gaat de Afsluitdijk dicht voor fietsers en voetgangers vanaf maandag 1 April. Fiets Magazine Bicycling deed een oproep op social media voor een afsluitrit op Zondag 31 Maart. Een mooie gelegenheid om, althans voorlopig, afscheid te nemen van de iconische dijk!

Afsluitrit
De start is om 10 uur aan de Stontelerweg in Den Oever, Rijkswaterstaat heeft een weiland ter beschikking gesteld voor parkeermogelijkheden. De tocht zelf gaat over het fietspad van de Afsluitdijk er zijn geen verder aanpassingen of afsluitingen gemaakt, het zal een tocht worden met de handjes op het stuur en twee-aan-twee is het verzoek van de organisatie.

Lees ook: Afsluiting fietspad Afsluitdijk: update

Voor de deelnemers geeft de organisatie nog verder aan dat er onderweg geen voorzieningen zijn neem zelf je drinken en voeding mee. De tocht heen en weer zal bij elkaar 130KM zijn. Noordkop Nieuws deed een klein onderzoek op social media en ziet dat de deelnemers vanuit alle hoeken van het land komen en dat het al in alle vroegte een drukte zal worden op de dijk.

Meer informatie check je via facebook.com/bicyclingnl en je kunt de route ook terug vinden in strava.

Audiofragment Rens Muller

advertentie