Zomermiddagconcert TIHMS op zondag 21 augustus 2016 in de Michaëlskerk

advertentie

Op zondag 21 augustus is het concert van TIHMS niet in de ochtend maar ’s middags (dit i.v.m. de floraviering die traditiegetrouw om 10:30 uur in de Michaëlskerk wordt gehouden).
Drie jonge musici uit Duitsland, Nederland en Japan concerteren tijdens een sfeervol middagconcert om 14.30 uur en zullen werken van Schubert, Liszt, Beethoven, Ernst, Mozart en Saint-Saëns ten gehore brengen. Even weg uit het leven van alle dag en je mee laten voeren op de klanken van piano en viool.

Marie Rosa Günter, piano (Duitsland)

De Duitse pianiste Marie Rosa Günter (1991) begon op 6-jarige leeftijd met pianospelen. Na een aantal jaren in de klas van Wolfgang Zill gestudeerd te hebben, werd ze toegelaten aan de IFF Hannover waar ze pupil was van Matti Raekallio en Jelena Levit. Sinds 2010 studeert ze bij Bernd Goetzke, momenteel is ze aan het werk voor haar Master of Music Diploma. Het is zeker geen toeval dat de pianiste de Goldberg Variaties heeft gekozen voor haar debuut CD, de muziek van Sebastian Bach neemt een centrale plaats in in haar repertoire. Haar betrokkenheid met Bach werd onderstreept door het winnen van de 1ste prijs bij de Bach Competition in Köthen en haar deelname aan de Leipziger Bachtage en het Würzburg Bach Festival. Meer over Marie Rosa Günter op http://marie-rosa-guenter.com

 Hawijch Elders, viool (Nederland)
De Nederlandse violiste Hawijch Elders (1998) begon op 6-jarige leeftijd met vioolspelen. Ze doet dit jaar eindexamen op het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam. Haar docent is Benzion Shamir. Hawijch volgt ook lessen bij Lis Perry. Ze bespeelt een viool van Giulio Degani en heeft een strijkstok uit het atelier van Eugène Sartor, beide in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 
Hawijch won eerste prijzen op de concoursen van de Stichting Jong Muziektalent Nederland SJMN. Begin 2010 heeft zij de eerste prijs op de Iordens Viooldagen (10-12 jaar) gekregen. Zij is winnaar van de GasTerra Award van de Summer Academy van het Peter de Grote Festival 2012. Op de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours 2013 ontving zij de Publieksprijs. In 2014 is zij uitverkoren tot Classic Young Master bij de gelijknamige stichting. In oktober 2014 soleerde zij met het Codarts Chamber Orchestra o.l.v. Igor Gruppman in het vioolconcert in d van Felix Mendelssohn. In september 2015 soleerde Hawijch met het Real Filharmonia de Galicia o.l.v. Maximino Zumalave in het vioolconcert van Ludwig van Beethoven, Allegro ma non troppo, tijdens het Festival Peregrinos Musicales 2015. Harwich is concertmeester van het Nederlands Jeugd Strijkorkest (NJSO). Hawijch volgt deze zomer bij TIHMS masterclasses bij Professor Pierre Amoyal (wk2) en Professor Krzysztof Wegrzyn (wk3).

 Natsumi Ohno, piano (Japan)

Natsumi Ohno studeerde aanvankelijk in Tokyo, maar zette haar opleiding voor concertpianiste voort in Hannover bij Prof. Bernd Goetzke. Naast dat zij zich dus als soliste bewezen heeft, doet Natsumi Ohno ook aan songbegeleiding en het begeleiden van blaas- en snaarinstrumenten. Ze heeft deelgenomen aan verschillende wedstrijden, festivals en masterclasses en wil deze ervaring en kennis nu doorgeven als docente aan de universiteit voor Muziek, Drama en Media in Hannover sinds 2007.

TIHMS Middagconcert Kerkweg 22, 1779 GG Oosterland

Toegang: € 16, – (normaal) € 13, – (begunstigers) € 8, – (CJP / Jongeren tot 30 jaar)

Toegangskaarten verkrijgbaar aan de kerk en via TIHM www.tihms.com

U bent van harte welkom!

advertentie