Zomerconcerten 2016 in Oosterland

advertentie

The International Holland Music Sessions organiseert jaarlijks een serie concerten en masterclasses voor jong talent uit de hele wereld. De Michaëlskerk is ook in de concertserie opgenomen met vier fantastische ochtendconcerten op de zondagmorgen op de zondagen 31 juli en 7, 14 en 28 augustus, aanvang 11.00 uur. En één middagconcert op 21 augustus, om 14.30 uur. Op 31 juli begint de serie concerten met Mátyás Virág, István Lajkó en Mislav Ivaci

Mátyás Virág, cello (Hongarije)
De Hongaarse cellist Mátrás Virág (1994) begon op 9-jarige leeftijd met cellospelen. Zijn eerste lessen kreeg hij aan de Lászlo Hermann School of Music bij Erzsébet Bányai en Ferenc Ács. Vervolgens volgde hij lessen aan het Béla Bartók Concertory of Music Budapest bij István Varga en Ágnes Kállay. Momenteel studeert Mátrás aan de Franz Liszt Academy of Music Budapest bij István Varga (Cello) en Rita Wagner (kamermuziek). Hij heeft al verschillende prijzen gewonnen en menigeen weten te raken met zijn cellomuziek.

 Op zondagmorgen 31 juli speelt hij werken van Fauré en Schumann en Janáček samen met István Lajkó op de piano.

 István Lajkó, piano (Hongarije)
De Hongaarse pianist István Lajkó is een opmerkelijke persoonlijkheid. Geboren in 1982 begon hij acht jaar oud met pianospelen. In 2001 werd hij toegelaten tot de Ferenc Liszt Academie in Boedapest. Zes jaar later deed hij eindexamen en ontving daarbij een bijzondere onderscheiding voor zijn uitmuntende prestatie. Daarna studeerde hij bij Matti Raekallio aan de Universiteit voor Muziek Theater en Media Hannover en volgde zijn leraar naar New York toen deze aan de Julliard School werd benoemd. István Lajkó won prijzen bij meerdere internationale concoursen en verwierf onder meer een Yamaha Stipendium. Hij concerteert in heel Europa, China en de Verenigde Staten.

Mislav Ivaci, piano (Kroatië)
De Kroatische pianist Mislav Ivaci (1997) begon op 6-jarige leeftijd met pianospelen. Hij kreeg destijds les van Minja Kolak aan het Elly Basic Conservatory of Music in Zagreb bij wie hij momenteel ook studeert. Mislav studeerde tevens aan de Junior Piano Academy Eppan, Italië bij Andrea Bonatta. Eerste prijzen won hij ondermeer bij EPTA-Osijek 2015, Kroatie, International Piano Competition ‘Citta di Gorizia’ Italië 2013 en bij de National Piano competititon Dubrovnik 2015. In Oosterland speelt hij werken van Haydn, Prokofjev en Chopin.

 Michaëlskerk – Oosterland

TIHMS Ochtendconcert

Kerkweg 22, 1779 GG Oosterland

Toegang:

€ 16, – (normaal) € 13, – (begunstigers) € 8, – (CJP / Jongeren tot 30 jaar)

Toegangskaarten verkrijgbaar aan de kerk en via TIHM www.tihms.com

Bij afname van 3 of meer concerten in de serie: € 13, – (normaal)

U bent van harte welkom.

advertentie