Zomerconcert TIHMS op zondag 7 augustus 2016 in de Michaëlskerk, Oosterland om 11 uur.

advertentie

De Culturele Kring Wieringen ervaart het als een buitenkansje dat de organisatie ook Oosterland aandoet met een vijftal grandioze concerten door jonge musici. Wederkerig roemt The International Holland Music Sessions de fraai gerestaureerde middeleeuwse vestingkerk om haar sfeer en voortreffelijke akoestiek. Op 7 augustus is het tweede concert te beluisteren.

Raphaela Gromes, cello (Duitsland)

De Duitse celliste Raphaela Gromes (1991) begon op 4-jarige leeftijd met cellospelen. Ze studeerde bij Peter Bruns – Leipzig, Wen-Sinn Yang – München. Momenteel studeert Raphaela bij Reinhard Latzko in Wenen. Bij de Deutscher Musikwettbewerb won ze de 1ste prijs.
Met Julian Riem gaf ze een recital tijdens het Marva Festival 2015 waar ze werken speelden van Franck en Debussy. Raphaela soleerde met de Tsjechische Philharmonie o.l.v. Kent Nagano tijdens het Ingolstadt Summer Festival en met het Bonn Beethoven Orchestra o.l.v. Christoph Altstadt speelde ze het Celloconcert van Schumann. http://www.raphaelagromes.de/

 In Oosterland speelt zij samen met Julian Riem werken van Martucci, Busoni en Castelnuovo-Tedesco.
Julian Riem, piano (Duitsland)

De Duitse pianist Julian Riem (1973) begon op 6-jarige leeftijd met pianospelen. Hij studeerde bij Michael Schäfer aan de Hochschule für Musik und Theater München en bij Michel Béroff aan het Conservatoire National Supérieur Parijs. Hij vervolgde zijn studies bij Rudolf Bushbinder aan de Music Academy Basel, waar hij een graad in solo performance ontving met hoge onderscheiding. Julian was winnaar van Internationale Competities in Modena en Florence en Madrid. Zijn drukke concertagenda brengt hem regelmatig in vele landen in Europa, Japan en de USA. http://www.julianriem.de

 Polina Krasovskaya, viool (Rusland)

Het Russische Trio ‘Sensibility’ bestaat uit violiste Polina Krasovskaya (1995), celliste Daria Zemskaya (1991) en pianist Andrei Reshnetik (1994). Na eerder ieder afzonderlijk aan het Conservatorium van St.Petersburg gestudeerd te hebben, studeren ze nu als Trio bij Inga Dzekster (eerder Master bij TIHMS). Eerder won het Trio de Derde prijs bij de Maria Yudina Competitie ’15 en wonnen zij de Eerste prijs bij de “Saint-Petersburg Spring”. Vorig jaar traden zij op in het Mariinsky Theater waar zij werken speelde van Brahms, Shostakovich en Arensky. In de Concertzaal van het Conservatorium gaven zij een concert met werken van Shostakovich en Beethoven. Dankzij het Bartow Fonds nam het trio vorig jaar deel aan het 27h Summer Music Festival in Upper Nagold Valley en Marktoberdorf International Summer Academy. Ze namen ook deel aan TIHMS ’15, Kloster Grenswegen International Music Academy ’15 of Chamber Music waarna ze verscheidene concerten gaven in Koblenz – Duitsland.
Polina Krasovskaya studeert ook compositie, vorige zomer was de Nederlandse première van haar eigen compositie te beluisteren in het Muiderslot, het Trio speelde het als toegift. Het is uitzonderlijk te noemen daar Polina slechts 20 jaar jong is.

 Het trio laat in de Michaëlskerk werken horen van Rachmaninoff en Ravel.

 TIHMS Ochtendconcert Kerkweg 22, 1779 GG Oosterland

Toegang: € 16, – (normaal) € 13, – (begunstigers) € 8, – (CJP / Jongeren tot 30 jaar)

Toegangskaarten verkrijgbaar aan de kerk en via TIHM www.tihms.com

U bent van harte welkom!

advertentie