Zomerconcert TIHMS op zondag 30 juli 2017 in de Michaëlskerk

advertentie

Web-banner-BBHK-728x90px

OOSTERLAND- The International Holland Music Sessions organiseert jaarlijks een serie concerten en masterclasses voor jong talent uit de hele wereld. De Michaëlskerk is ook weer in de concertserie opgenomen met vier fantastische ochtendconcerten op de zondagmorgen op de zondagen 30 juli en 6, 13 en 20 augustus, aanvang 11.00 uur. En één middagconcert op 27 augustus, om 14.30 uur. Wij verheugen ons zeer op deze talentvolle jonge musici!
Op 30 juli begint de serie concerten met Hawijch Elders, Tobias Borsboom en Tianhong Yang

Hawijch Elders, viool (Nederland)
Violiste Hawijch Elders (1998) begon op 6-jarige leeftijd met vioolspelen. In 2016 is ze geslaagd voor het gymnasium aan het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam. Van 2011-2016 kreeg Hawijch vioollessen en kamermuzieklessen van Benzion Shamir, Codarts Rotterdam. Tevens kreeg ze de afgelopen twee jaar lessen van Lis Perry. Ze vervolgt haar vioolopleiding bij Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze geselecteerd werd voor het Excellence programma, Bachelor Klassieke Muziek. Hawijch won verschillende mooie prijzen en soleerde in juli 2016 met het NJSO in Florence en in december trad zij op in het Muziekgebouw aan ’t IJ met het Amsterdam Symphony Orchestra; op het programma stond het 2e Vioolconcert van Paganini. Deze zomer volgt Hawijch masterclasses bij professor Pierre Amoyal. In Oosterland speelt zij samen met Tobias Borsboom werken van Johann Sebastian Bach, Sergej Prokofjev en van Niccolò Paganini.

Tobias Borsboom, piano (Nederland)
Tobias Borsboom treed zowel solo als in andere samenstellingen op. In 2015 toerde hij als solist in Gershwins Pianoconcert in F met het Nederlands Studenten Orkest o.l.v. Quentin Clare langs grote zalen van Nederland. Tobias voltooide in 2013 zijn master-opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn. Hij treedt veelvuldig op en is een graag geziene gast op verlei podia en festivals. Naast zijn drukke concertleven werkt Tobias aan het Conservatorium in Amsterdam als Docent Correpetitor en bracht in 2017 zijn debuut CD uit onder het label 7 Mountains.

In de Michaëlskerk speelt hij samen met Hawijch Elders (zie hierboven) 

 Tianhong Yang, piano (China)
De Chinese pianiste Tianghong Yang (1991) begon op 4-jarige leeftijd met pianospelen. Haar eerste lessen kreeg ze in China. In 2009 verhuisde ze naar het UK om te gaan studeren bij Richard McMahon aan het Royal Welsh College of Music and Drama in Cardiff. Vervolgens studeerde Tianghong een jaar aan de Escuela Superior de Music Reina Sofia bij Dmitry Bashkirov. Momenteel studeert ze zowel aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen als aan de Accademia Pianistica Internazionale Incontri Col Maestro; op deze twee opleidingen wordt Tianghong begeleid door Polina Leschenko en Boris Petrushansky. In 2016 won ze een 1ste prijs bij het Concours de Piano Liège en bij de EPTA Competition in België en een 2de prijs bij de Pianofriends Competition 2017. Ze volgt deze zomer masterclasses bij professor Boris Berman. Zij gaat zondag werken van Haydn, Skrjabin, Zhang en Prokofjev ten gehore brengen.

 TIHMS Ochtendconcert Kerkweg 22, 1779 GG Oosterland Toegang: € 16, – (normaal) € 13, – (begunstigers) € 8, – (CJP / Jongeren tot 30 jaar)
Toegangskaarten verkrijgbaar aan de kerk en via TIHM www.tihms.com

 

advertentie