Zomerconcert in de Michaëlskerk

advertentie

OOSTERLAND – The International Holland Music Sessions organiseert jaarlijks een serie concerten en masterclasses voor jong talent uit de hele wereld. De Michaëlskerk is ook weer in de concertserie opgenomen met vijf fantastische ochtendconcerten op de de zondagen 22 en 29 juli en 5, 12 en 19 augustus 2018, aanvang 11.00 uur, kerkweg 22, Oosterland (NH).

Zondagmorgen, 22 juli om 11.00 uur, komen de eerste 3 jonge musici naar Oosterland komen om voor het publiek op te treden.

De 17-jarige Mischa van Tijn uit Nederland zal voor de pauze werken van Franz Schubert, Isaac Albéniz, Frederic Rzewski en Béla Bartók op de piano ten gehore brengen. Van Tijn heeft april dit jaar verschillende prijzen gewonnen op het Prinses Christina Concours in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. Ook behaalde hij in de leeftijdscategorie 15 t/m 19 jaar een eerste prijs voor zijn optreden met Trio Diotima en werd hij onderscheiden als beste begeleider. Hij ontving de prijzen uit handen van Prinses Christina. Op zondag 22 april was Mischa met Trio Diotima te gast in het tv-programma Podium Witteman. 

Na de pauze is het podium in de kerk voor Renée Timmer (23 jaar) uit Nederland. Op jonge leeftijd is Renée al begonnen met cello spelen en kan zich een leven zonder cello niet meer herinneren. De cello waar zo op speelt is gemaakt door Hein Woldring uit Groningen. Renée is student aan het Conservatorium van Amsterdam en heeft begin juli deelgenomen aan de voorronde van het Nationaal Celloconcours en is door naar de eerste ronde. Het Nationaal Celloconcours vindt plaats van 19 t/m 26 oktober 2018 tijdens de Cello Biënnale.

Noriko Yabe komt uit Japan. Zij kreeg op zesjarige leeftijd haar eerste pianolessen. Haar talent werd snel ontdekt en al spoedig gaf ze haar eerste concerten met als gevolg dat ze als 12-jarige haar debuut maakte als soliste met Madison Symphony Orchestra in de VS. Na de afsluiting van haar studie in haar geboorteland zette ze het voort bij Willem Brons aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze in 2003 afstudeerde.

Noriko was deelneemster van verschillende muziekfestivals en nam ook deel aan masterclasses door o.a. Willem Brons, Edith Picht-Axenfeldt en Victor Rosenbaum en van kamermuziek door o.a. Toru Yasunaga, Karl Leister en Kyoko Hashimoto. Noriko is verbonden als docent corepetitie aan het Conservatorium van Amsterdam. Ook is ze vaste begeleidster bij de zomeracademie van The International Holland Music Sessions in Bergen (NH).

Renée en Noriko spelen in Oosterland werken van Ludwig Beethoven, Claude Debussy, Gabriel Fauré, Giovanni Sollima en Frédéric Chopin.

Het is werkelijk fascinerend om te horen waar deze jonge musici toe in staat zijn en wat zal het mooi klinken in de Michaëlskerk waar de muziek, door de akoestiek, geweldig tot zijn recht zal komen.

 Meer informatie zie: www.tihms.com en www.zininoosterland.nl

(Foto: Mischa van Tijn, website TIHMS)

 

advertentie