Zendmachtiging Hollands Kroon blijft bij RTV Noordkop

advertentie

De hoofdstudio van RTV Noordkop.

HOLLANDS KROON – De zendmachtiging voor de lokale omroep in Hollands Kroon blijft bij RTV Noordkop, zo heeft het Commissariaat voor de Media besloten. De door Schagen FM gemaakte bezwaren tegen de toewijzing zijn ongegrond verklaard.

De gemeenteraad van Hollands Kroon adviseerde begin 2018 al positief over een zendmachtiging voor RTV Noordkop, waarna het Commissariaat (die hierover besluit) dit advies overnam en RTV Noordkop aanwees als lokale omroep in Hollands Kroon. Schagen FM was ook in de race en besloot bezwaar aan te tekenen tegen de toewijzing.

Na een hoorzitting bij het Commissariaat werd, nadat het besluit enkele keren was uitgesteld, besloten de gemeenteraad van Hollands Kroon om aanvullende informatie te vragen. Die koos vorige maand opnieuw voor RTV Noordkop. Het CvdM heeft genoegen genomen met de geleverde aanvullende informatie en de bezwaren van Schagen FM ongegrond verklaard.

Bekostiging
De gemeenteraad van Hollands Kroon vergadert vanavond onder meer over de bekostiging van RTV Noordkop. Het voorstel is 50.000 euro beschikbaar te stellen, zodat de omroep, net als haar collega’s in de Kop, voorzichtige stappen kan maken met de vereiste professionalisering.

advertentie