Zeilen voor landrotten

advertentie

Het alom bekende Wieringer Skuutje. Foto: aangeleverd

DEN OEVER – Vorig jaar vond de eerste cursus ‘ zeilen voor landrotten’ plaats en dat bleek een succes. Daarom is besloten om dit jaar wederom een cursus te organiseren. Behalve dat een aantal nu de beginselen van het zeilen met een platbodem onder de knie heeft en dus geen Landrot meer is, is ook de werkgroep rond het Skuutje uitgebreid met een aantal extra leden die meehelpen met het schip te zeilen en te onderhouden.

Ingrid Hassing en Rob van Veen, Landrotten van afgelopen jaar, hebben een verslag van hun ervaringen opgeschreven. Deze zijn op de site te vinden: www.wr60.nl/curs/lr18.

Ook de nieuwe cursus is alleen bestemd voor vrouwen en mannen die nauwelijks of géén zeilervaring hebben. Ben je jong en enthousiast en zou je wel eens willen leren zeilen? Ben je ouder en vraag je je af of je je nog thuis zal voelen op het water? Ben je een landrot en heb je altijd al willen leren zeilen? Heb je altijd al eens op een platbodem willen varen? Pak dan nu je kans.

Speciaal voor deze groep worden er op het Skuutje op dagen in het weekend in mei, juni en juli een 6- tot 8-tal bijeenkomsten van 2 tot 3 uur georganiseerd. Het maximaal aantal deelnemers is 6. De kosten voor deelname aan alle bijeenkomsten bedraagt € 60,-.

Ben je geïnteresseerd meld je dan bij Tjeerdo Wieberdink (tjeerdo@wieberdink.nl, 06-20 13 53 37) vrijblijvend aan voor de informatiebijeenkomst op donderdagavond 21 maart.

Deze activiteit is uitdrukkelijk niet bedoeld voor personen die al zeilervaring hebben. Deze zijn van harte welkom op de vaarmomenten die de werkgroep ‘Reilen & zeilen met het Skuutje’ wekelijks al organiseert, meestal op de donderdagavond.

Meld je daarvoor aan bij Hans Zijm (hjm.zijm@quicknet.nl, 06-10 51 58 35).

advertentie