Wonderbaarlijk licht op de Afsluitdijk

advertentie

Web-banner-BBHK-728x90px

DEN OEVER – De Afsluitdijk voldoet niet meer aan de eisen van de tijd en wordt daarom komende jaren flink onder handen genomen.

Op de website van Rijkswaterstaat staat een projectoverzicht wat er allemaal gaat gebeuren om de dijk in zo’n staat te brengen dat hij de komende 100 jaar  weer mee kan.

Men wil de dijk niet alleen verbeteren voor bescherming, maar men pakt gelijk de mogelijkheid aan om er een nog meer toeristische plek van te maken. Er wordt dan ook heel veel geld gestoken in bijvoorbeeld kunstprojecten. Eén van die projecten is het werken met licht op de dijk. Eerst gaat men dat doen in de spuisluistorens aan de Friese kant.

De Telegraaf mocht als eerste een kijkje nemen achter de schermen bij de torens waar men bezig is met het aanbrengen van retro-reflecterende lijnen.

“Daardoor lichten de heftorens op in het donker als er auto’s met hun koplampen op schijnen”, zegt Rob Termaat van Rijkswaterstaat (RWS), „hierdoor lijkt het heel even alsof de Afsluitdijk speciaal voor jou verlicht is.”

Bron: Telegraaf
Lees verder op website Telegraaf.

advertentie