Wokke en ZAP uit elkaar

advertentie

BREEZAND – De 66-jarige Sem Wokke gaat de voetbalvereniging ZAP na één jaar alweer verlaten. Het contract loopt eigenlijk tot volgend seizoen, maar beide konden op bepaalde vlakken niet met elkaar overeenkomen.

Het bestuur verwoord het als volgt; Wokke en Zap zijn beiden ambitieus en prestatief ingesteld maar verschillen van mening hoe deze ambities het beste kunnen worden gerealiseerd. Het bestuur kiest voor het clubbelang in de breedte waarbij Sem een hele sterke focus nastreefde op de selectie. Na meerdere gesprekken te hebben gevoerd bleken de inzichten helaas te ver uit elkaar te liggen om samen het seizoen 18/19 in te gaan. Wokke heeft totaal 4 jaar het eerste aangestuurd waarbij er 3 promoties werden afgedwongen.

Waar Sem Wokke aankomend seizoen zal trainen is nog niet bekend. Wokke begon met voetballen bij vv Limmen. Door zijn vele doelpunten aldaar trok hij de aandacht van AZ. Hij debuteerde voor de Alkmaarders in 1974. Een echte doorbraak bleef echter uit. De concurrentie voorin was ook moordend met onder andere Kees KIst. In 1976 vertrok hij samen met Ruud Suurendonk en trainer Joop Brand naar Volendam. Na slechts één jaar bij Volendam keerde hij terug naar de amateurs. Na een aantal seizoenen bij ADO’20 maakte Wokke in 1981 bij Telstar een kortstondige rentree in het betaalde voetbal.

Na zijn actieve voetbalcarrière werd Wokke trainer. Hij trainde de jeugd van AZ en Telstar en was onder meer hoofdtrainer bij de amateurs van VV Limmen, ZAP en Meevogels’31. Met ingang van het seizoen 2014-2015 was Wokke trainer van LSVV uit Zuid Scharwoude.

advertentie