Wittink uit de LADA-fractie gezet

advertentie

Hollands Kroon – De fractie van LADA neemt het raadslid Henk Jan Wittink uit Hippolytushoef zeer kwalijk dat hij bepaalde onderwerpen via zijn eigen facebookpagina naar buiten brengt.

Zo had hij zijn verontwaardiging geuit over de hoge kosten van het afscheidsfeestje van gemeentesecretaris Wim van Twuijver. Ook heeft hij erop gezet dat het de hoogste tijd wordt om de VVD uit de coalitie te knikkeren.

Volgens LADA zijn daar afspraken over gemaakt en is het niet de eerste keer dat Wittink zijn facebookpagina gebruikt om persoonlijke opvattingen naar buiten te brengen zonder daar de fractie in te kennen. De fractie heeft het vertrouwen in een goede samenwerking met Wittink verloren en is tot het besluit gekomen dat er geen plaats meer is voor Wittink binnen de LADA-fractie.

In een reactie zegt Henk Jan dat hij het hier niet mee eens is en hij zal dan ook gewoon aanblijven als raadslid. Maandag 30 mei heeft LADA een ledenvergadering en hier zal het verder worden besproken. Henk Jan wist tijdens de verkiezingen maar liefst bijna 900 voorkeursstemmen binnen te halen, hetgeen LADA 2 extra zetels opleverde.

 

advertentie