Winst VZV Handbal in Oefenduel

advertentie

’t Veld – Maedilon/VZV heeft de eerste oefenwedstrijd tegen hun Belgische tegenstander met 32 – 22 gewonnen. Met enkel nieuwe krachten bij de selectie had VZV echter weinig tegenstand te duchten.

Enkele speelsters uit het tweede en één A Junior vervingen zeer verdienstelijk de afwezige selectie speelsters uit het naar de eredivisie gepromoveerde team van trainer/coach Betty Plasmeyer. De nieuwe krachten die aan de selectie waren toegevoegd, Jane Kramer, Dieuwertje de Boer de zus van Dymphie Keesom en doelvrouw Eva van Stralen lieten allen een goede indruk achter.

Jane Kramer (11) en Dieuwertje de Boer (4) de nieuwe speelsters kregen genoeg speeltijd om zich te bewijzen.

Het was wel even wennen in de hal van Sporthal ‘t Zijveld, de wedstrijd werd gespeeld in een zee van licht, tijdens de zomerstop is de (eigen) sporthal door een aantal vrijwilligers voorzien van nieuwe ledverlichting waar de vorige lampen op Markplaats zijn aangeboden.  Het werd evengoed een leuk en attractief duel waar speelsters en toeschouwers bij vlagen uitstekend van hebben kunnen genieten.

Er volgen nog enkele oefenwedstrijden in een sterk bezette toernooien tegen geduchte tegenstanders en een oefenwedstrijd in ‘t Zijveld tegen het sterk geachte Quintes.

Za 13 / zo 14 aug: training en Salming Cup 2016 (Hamburg) met Maedilon/VZV, VfL Oldenburg 2, Handball Luchse, HSG Hannover Badenstedt en HSG Jörl/DE/Viöl

Za 20 / zo 21 aug: Ooievaars Cup Den Haag met Maedilon/VZV, Virto Quintus, Westfriesland SEW, DHW Antwerpen, HV Hellas, LC Brühl Handbal, Schuler Afbouwgroep DOS, HB Sint-Truiden.

En de laatste zateradag 27 augustus om 20.00 uur: Maedilon/VZV – Virto Quintus in Sporthal ‘t Zijveld.

Na deze oefensessie kan de balans worden opgemaakt of VZV kansen heeft om zich te handhaven in de eredivisie en mogelijk in het linker-rijtje (kampioenspoule) te eindigen.

In het rechterrijtje wordt er in de nacompetitie gestreden om handhaving of degradatie.

Selectie en de begeleiding van Maedilon/VZV zien het verloop van de competitie in eredivisie de hoogste handbalklasse in Nederland voor alsnog met vertrouwen tegemoet. 

Zaterdag 3 september start de competitie met de uitwedstrijd tegen Gilde-BT/Handbal Velo DS 1. De eerste thuiswedstrijd is meteen een derby en absolute topper op zaterdag 10 september de zaterdag van Zijdewinderkermis Maedilon/VZV DS 1 – Westfriesland/SEW DS 1 aanvang 20.30 uur sporthal ‘t Zijveld

advertentie