Winst voor JuRo Unirek/VZV tegen Dalfsen

advertentie

’T VELD – JuRo Unirek/VZV heeft tegen Morrsenhof Jansen/Dalfsen een zwaar bevochten maar verdiende overwinning weten te behalen. Ook in dit treffen begon VZV voortvarend en kwam al na 30 seconden op een 1-0 voorsprong door Kim Jimmink.

Dalfsen hanteerde een bijzonder hoog tempo en kwam op gelijke hoogte waarna Kim Jimmink de thuisploeg weer op voorsprong zette 2-1. Hierna namen de bezoekers uit Dalfsen het heft in handen en liepen uit naar een 2-5 voorsprong.

Het team van Rolf Schulte dat met keepster Amber Zomerdijk één van de uitblinksters in hun midden hadden vochten zich door doelpunten van Maud Kruijer, Jane Kramer en Aniek Janssen terug in de wedstrijd. In de drie volgende aanvallen van de thuisploeg was de stand alweer gelijk getrokken 5-5.

Dalfsen bleef echter volharden in het hoge tempo en scoorden vijf maal achter elkaar waarna de coach van VZV door een time out hier verandering in trachtte te brengen. Deze ingreep wierp wel zijn vruchten af, VZV herpakte zich en kwam weer helemaal terug in de wedstrijd, met nog 4 minuten te gaan in het eerste bedrijf stopte Amber een penalty van Dalfsen en trok Maud Kruijer de stand weer gelijk 12-12.

In de slotfase van de eerste helft kreeg Dalfsen keepster Evelien Grot van de consequent leidende scheidsrechters Thijssen en van Laarhoven een rode kaart na een onhandige charge buiten de cirkel waar zij een break out van Lisanne Kolken probeerde onschadelijk te maken. Bij de tegenaanval overkwam Roos de Vries van JuRo Unirek/VZV hetzelfde ook zei kon met rood op de tribune plaats nemen, de toegekende strafworp werd nog door Dalfsen benut.

In de tweede helft nam Dalfsen direct het initiatief en bogen de achterstand in no time om in een 14-15 voorsprong. Lisanne Kolken die met 7 treffers het grootste aandeel in de score had zorgde voor de 16-15 voorsprong. Hierna volgde een prima aangooi van Amber Zomerdijk, naar Nada Blokker met een fraaie en bekeken lob ging de bal over keepster Clare Verschuuren in het doel. De keepster viel kermend van pijn op de grond, ook zei moest geblesseerd het veld verlaten waarna Roos van Leeuwen noodgedwongen op doel ging staan. JuRo Unirek/VZV had daar echter meer moeite mee dan Dalfsen, de bezoekers gingen nog fanatieker verdedigen waar de thuisploeg de grootse moeite mee bleek te hebben.

De Overijsselse ploeg kwam zelfs op een 22-23 voorsprong maar daarna was het toch VZV , dat aan het kortste einde trok. Aangemoedigd door de fanatiek meelevende aanhang en een geweldige ambiance wist de thuisploeg uiteindelijk toch van Dalfsen met trainer/coach Monique Tijsterman op de bank te winnen. Jane Kramer scoorde op fraaie wijze 2 keer, terwijl Kim Jimmink en Lisanne Kolken zorgden voor de zwaar bevochten overwinning van 26-23.

Doelpunten: Lisanne Kolken 7, Jane Kramer 5, Kim Jimmink 5, Maud Kruijer 4, Nada Blokker 3, Aniek Jansen 1, Djazzmin Trabelsi 1.

JuRo Unirek/VZV zag hun strijdlust nu eindelijk beloond, het zou mooi zijn als dat volgende week in de derby tegen SEW ook tot uiting komt deze wedstrijd in Wognum is om 19.00 uur in Sporthal de Bloesem.

Foto: Patrick Hogervorst. Amber Zomerdijk in bloedvorm.

Een bijdrage van: Theo Moras.

advertentie