Winkeler kaasmaker in de prijzen

advertentie

Web-banner-BBHK-728x90px

WINKEL – Dubbel goud en dubbel zilver voor kaasmakerij Klaver uit WInkel. Tijdens een grote Europese kaasbeurs in het Engelse Nantwich viel de Noordhollandse kaasmakerij dik in de prijzen. Klavers Roem is één van de gouden kazen. “Die heb ik zelf ontwikkeld,” vertelt Piet Klaver, zo trots als een pauw.

De juryrapporten zijn nog bij neef Klaver in Engeland, maar de omschrijving ‘mooie blanke kaas van Noordhollandse bodem, iets langer gerijpt met een heerlijk zoetig karakter’ doet volgens de proevers van de winnende ‘Klavers Roem’ op de Kaasmarkt in Alkmaar meer dan recht. Piet Klaver: “Eigen kaas, eigen recept. Heb ik zelf bedacht.”

Lekkerder kazen
Klaver heeft in vier categorieën gewonnen met kaas van geit- en koemelk. De geitenkaas met fenegriek is beloond met goud. “Een unieke, nootachtige kaas waar je met notenallergie gewoon van kunt eten.” De Sikkepit, een extra belegen geitenkaas, sleepte zilver binnen voor de kaasmakerij.”Het is heel bijzonder dat we als kleinschalig fabriekje in de kop van Noord-Holland tegen de grote jongens lekkerder kazen maken.”

De top
De Klaverfamilie heeft de afgelopen jaren al veel vaker prijzen gewonnen. “Onze kracht is dat we onze dieren zelf melken en dat we ze zelf voeren. We hebben de hele kaasketen in eigen hand. Dan moet je ook bij de top horen.”

Foto: Anne Klijnstra
(van onze mediapartner NH Nieuws)

advertentie