Wieringer Activiteitenreisje over de dijk

advertentie

Het Wadden Center zeker een bezoekje waard

FRIESLAND – Het was met 57 personen weer een prachtig reisje naar Friesland. Eerst een bezoek gebracht bij het Afsluitdijk Wadden Center. Hier was eerst koffie met gebak en daarna kon ieder op zich met de lift naar de expositie bovenin het gebouw.

Het hoofdthema daar is het (over)leven van Nederlanders in de Delta, door de eeuwen heen en met het oog op de toekomst. De huidige en toekomstige werkzaamheden aan de dijk kunnen hier op de voet gevolgd worden.

Vervolgens ging het richting Joure, waar een goede drie-gangen-maaltijd werd aangeboden. ‘s Middags een bezoek aan het veelzijdig museum Joure, met de geschiedenis van D.E. (Douwe Egberts).

Daarnaast bezit het een grote collectie Friese klokken, een werkplaats van drukkers, de koffiebrander, klokkenmaker, koperslager, theepakker en zilversmid. In de drukkerij mocht ieder een boekenlegger met spreuk drukken. Na nog even tijd om naar het winkeltje te gaan, ging het weer richting Wieringen. Het winnende lot voor het gratis volgend reisje was van Tinie Andringa.

advertentie