Wieringen aan de tulen

advertentie

HIPPOLYTUSHOEF – Tijdens de kermis is het traditie dat er tulen worden gegeten. En of dat nu met boter en ham gebeurt of met paling, die vierkante lekkernijen van de bakker blijven goed smaken.

Wie eet dit nu? Wel het zijn niet alleen de mensen uit de buurt die ruim voor de verkoop al voor de winkel staan. Nee, ook van verder weg komen ze naar Hippolytushoef om deze traditie een keer mee te maken en te proeven.

De bakker zorgt elk jaar voor een lekker deuntje (’t allegaartje)  tijdens het wachten voor de winkel. En je ziet af en toe nog weer eens bekenden en je kunt hier een praatje mee maken. En dat praatje ging dit jaar voornamelijk over het gedoe met de kermis.

Ronald den Boer van het NHD schreef er zaterdag een interessant stukje over. De gemeenten eisen veel te veel van organisatoren van activiteiten. Er worden gewoon teveel regeltjes opgesteld waardoor men behoorlijk op de kosten wordt gejaagd.

Maar uiteindelijk bij een calamiteit is wel de gemeente verantwoordelijk omdat zij de vergunning hebben uitgegeven. En ook zij zitten niet te wachten op een schadeclaim en moeten zich aan de regels houden.

Jammer is alleen dat in dit geval een burgemeester volledig op de hak wordt genomen op bijvoorbeeld een facebook. De verwensingen zijn af en toe niet normaal meer. Misschien moet men af en toe even nadenken voordat men iets plaatst.

Gelukkig is alles voorlopig op zijn pootjes terechtgekomen en kunnen we allemaal lekker kermis vieren. Hopelijk komen in het najaar zowel de kermisexploitanten als de gemeente er uit zodat wij volgend jaar niet weer vlak voor de kermis met al dat gedoe worden opgezadeld.

Foto’s: Herman Loer

advertentie