Wielerspektakel tijdens 33ste Meertour

advertentie

WIERINGERMEER – Over een kleine week barst het wielerspektakel voor de 33ste los in de Noordkop. Vier dagen lang zal de gemeente Hollands Kroon in het teken staan van de wielerwedstrijd die inmiddels landelijke belangstelling kent. Met de start van de ploegentijdrit in Slootdorp houdt Stichting Meertour vast aan de formule die vorig jaar een nieuw leven ingeblazen werd. Op zaterdag 1 juni staat de Dikke Banden Race voor de jeugdige fietsers op het programma en zondag 2 juni kunnen de plaatselijke toppers hun rondjes rijden door Wieringerwerf tijdens de Salomo Funklasse Race.

De wielerwedstrijd voor amateurs wordt over vier dagen verreden waarbij het peloton de gehele Wieringermeer aandoet. De Stichting kent moeilijke jaren maar blijft ook positief, “We hebben belangstelling van ploegen vanuit het hele land die bij ons willen rijden dus dat is positief. De samenwerking met Camping Land uit Zee, waar alle ploegen buiten de regio overnachten, helpt ook mee aan het feit dat zij bij ons aan de start staan. De deelnemers dichtbij huis hebben echter niet meer de overhand en dat is wel iets waar we in de toekomst verandering in willen brengen. Vorig jaar hadden we enorm veel geluk dat Joris Blokker een stapje terug deed om bij ons in de Meertour te koersen, dat bracht veel publiek met zich mee. Met de eindwinst voor Ruud Slagter van Wielerploeg AGW-Bouwbedrijf Hollands Kroon bleef ook het succes dichtbij huis en hij zal zijn titel komen verdedigen. Daarnaast verwachten we dit jaar goede prestaties van Joris de Boer, hij is de een van de grote namen die we aan de start zien verschijnen” zei Dave Kanbier, voorzitter van Stichting Meertour.

Op donderdag 30 mei zal de Meertour om 16:00 van start gaan in Slootdorp met een ploegentijdrit waarna om 18:15 de eerste etappe zal starten. Op vrijdag 31 mei volgt de tweede etappe in Middenmeer en na 2 criteriums en een individuele tijdrit zal op zondag 2 juni de winnaar worden gehuldigd bij Welkom bij de Buren in Wieringerwerf. Het volledige programma is te vinden op www.stmeertour.com of op de Facebook pagina van het evenement.

advertentie