Westerlandse start petitie voor hondenlosloopplek: “Een hek eromheen is genoeg”

advertentie

WESTERLAND – Hondenbezitster Bianca Udding uit Westerland is een petitie gestart voor een losloopplek voor honden. In het hele dorp is vrijwel geen ruimte waar honden vrij kunnen spelen. “Er is zoveel ruimte, zonde dat we dat niet kunnen gebruiken.”

Het is voor Bianca Udding en haar hond Bibi een vreemde situatie om zo beperkt te zijn in het uitgestrekte landschap van Wieringen. “We wonen hier heel vrij, maar honden mogen hier bijna nergens vrij rondlopen op straffe van een boete.” De beperkte vrijheid heeft te maken met overlast van honden voor schapen en broedende vogels.

Petitie
Udding heeft een mooie plek in gedachte waar niemand last zal hebben van rennende en blaffende honden. Direct achter haar lunchroom ligt een flink stuk grond dat nog geen bestemming heeft. Met de door haar geïnitieerde petitie hoopt ze voldoende steun te krijgen om bij de gemeente aan te kloppen. “Een simpel hek er omheen is genoeg voor een fijne speelplek.”

Vooralsnog wordt haar initiatief gesteund door iets meer dan honderd mensen. “Je mag inderdaad nergens meer je hond los laten lopen, dus ik vind dit een goed initiatief”, schrijft een vrouw. “Ik teken omdat er voor honden een mooie plek moet komen waar ze verantwoord los kunnen en mogen lopen”, schrijft een ander.

Noordkop Nieuws video verslag & reportages

advertentie