Wel of geen kermis in Hippolytushoef

advertentie

HOLLANDS KROON – Komt er nu wel of geen kermis in het centrum van Hippolytushoef? Mogen de autoscooters nog op dezelfde plaats staan of moeten zij wijken in verband met de veiligheid, zoals de gemeente Hollands Kroon zegt?

Op de website van Hollands Kroon Actueel staat een bericht dat de autoscooters geen vergunning krijgen om hun bedrijf op het Kerkplein naast de Etos op te bouwen. De gemeente Hollands Kroon zou hebben aangegeven dat er voor dit jaar een nieuwe plek moest worden gevonden anders kan er geen vergunning worden verleend.

En geen vergunning voor de autoscooters betekent dan ook dat de andere exploitanten geen heil meer zien in de Wieringer kermis. En geen kermis betekent ook voor andere ondernemers zoals de café-eigenaren geen inkomsten.

Uiteraard hebben wij contact gezocht met eigenaar Karin Blokker van de autoscooters en zij vertelde ons dat er bij hen nog niets bekend was. Er was wel een aangetekende brief van de gemeente binnen gekomen en misschien dat hier meer over in staat.

Maar door de drukke werkzaamheden van de kermisexploitanten hebben zij de eerste paar dagen geen tijd om de inhoud te bekijken. Wij zullen hier dus later op terug komen.
Wel heeft Karin toegezegd dat zij zaterdag in de radio-uitzending van NoordkopNieuws het één en ander zal toelichten en wat de inhoud van de brief van de gemeente is geweest. Ook zullen wij van de redactie uiteraard een reactie van de gemeente vragen.

Dan zullen wij dus horen of de kermis in het centrum van Hippolytushoef door gaat of dat een jarenlange traditie verdwijnt.

Foto: Komen de autoscooters weer of verdwijnt de kermis voorgoed?

De uitzending van NoordkopNieuws is zaterdag van 12.00 tot 14.00 op Noordkop Radio.

Ether: 106.6 FM en DAB+ kanaal 6A | Kabel: 89.0 MHz | Digitaal Ziggo: Kanaal 918 en op de kabelkrant kanaal 43 van Ziggo.

 

advertentie