Warme klanken met muziek van Mozart, Brahms, Suk, Poulenc en Tjaikovski

advertentie

OOSTERLAND – De Culturele Kring Wieringen ervaart het als een buitenkansje dat de organisatie (TIHMS) ook Oosterland aandoet met een vijftal grandioze concerten door jonge musici. Wederkerig roemt The International Holland Music Sessions de fraai gerestaureerde middeleeuwse vestingkerk om haar sfeer en voortreffelijke akoestiek. Op 5 augustus is het derde concert te beluisteren in de Michaëlskerk.
Aanvang 11.00 uur, Kerkweg 22, Oosterland (NH).

De Chinese pianiste Meiru Chen (1995) begon op 5-jarige leeftijd met pianospelen. In China studeerde ze aan het Central Conservatory in Peking bij Jin Zhang en Bo Tong. Momenteel studeert ze bij Phillip Kawin aan de Manhattan School of Music New York. In China won Meiru Eerste prijzen bij de Xinghai cup piano competition en bij de Toyama cup national piano competition. In februari speelde Meiru het belangrijke graduate recital, met muziek van Bach en Chopin. Een ander belangrijk recital gaf ze in Chongqing: hier speelde ze stukken van Beethoven’s en Brahms. Deze zomer volgt Meiru bij TIHMS masterclasses bij professor Matti Raekallio.

De Britse violiste Hana Mizuta-Spencer (1997) begon op 7-jarige leeftijd met vioolspelen. Vanaf haar negende volgde ze lessen bij Yumi Sasaki aan de Primary en Junior Academy (2006-2012).

Tijdens haar verblijf op de Junior Royal Academy won Hana alle mogelijke prijzen, waaronder de JRAM Concerto Competition, die leidde tot het uitvoeren van het Vioolconcert van Tchaikovsky met het JRAM Symphony Orchestra. Vervolgens studeerde Hana bij David Takeno aan de Purcell School of Music, University College School en sinds 2016 aan het University College of Londen. Hana trad regelmatig op in zalen in Londen, Japan en Zwitserland, waaronder Wigmore Hall, St Martin-in-the-Fields, St John’s Smith Square en BBC Radio 3. Hana volgde masterclasses van verschillende professoren en nam deel aan de International Music Seminar in Prussia Cove in 2015 en de Mozarteum Summer masterclasses met Igor Ozim in 2014. Ze is een gretig kamermusicus en lid van het prijswinnende Mizuta Trio. Ook won ze elke John McAslan viool prijs van de Royal Academy of Music. Deze zomer volgt Hana voor de 2de keer masterclasses bij TIHMS (2017), dit jaar bij professor Pierre Amoyal.

 

De in Zuid-Korea geboren Nieuw-Zeelandse pianiste Somi Kim studeerde vorig jaar af aan de Royal Academy of Music met het geavanceerde diploma in Performance. Ze ontving de HRH Princess Alice the Duchess of Gloucester’s Prize. In 2015, behaalde Somi haar Master of Arts met eer, en ontving een DipRAM en Christian Carpenter Prize voor het beste recital. Somi was dit jaar winnaar van de Royal Over-Seas League Accompanist Prize, en ontving de Gerald Moore Award voor begeleiders, AESS Patricia Routledge National English Song Accompanists Prize, Mozart String Competition Accompanists Prize, e.a. In 2015 maakte Somi haar debuut in kamermuziekverband in Nieuw-Zeeland. Ze is een veelgevraagd kamer-musicus, lied begeleidster en repetitor. Ze is artiest voor de Kirckman Concert Society, Park Lane Group, Concordia Foundation en is Yeomann of van de Worshipful Company of Musicians. Somi is een student van de Samling Artist Programme en Georg Solti Accademia en begeleidt bij TIHMS en Gisborne International Music Competition. Somi’s recente en toekomstige optredens zijn in het Concertgebouw, Slovak Philharmonic, Wigmore Hall, St. John’s Smith Square, Cadogan Hall, Bridgewater Hall en tijdens de Edinburgh Fringe, Ryedale, Kings Lynn en Oxford Lieder festivals.

Meer informatie zie: www.tihms.com en www.zininoosterland.nl

(foto:Hana Mizuta-Spencer)

advertentie