Wandelroute 3FM Serious Request ook door Hollands Kroon

advertentie

HOLLANDS KROON – De 3FM-dj’s Sander Hoogendoorn en Eva Koreman lopen tijdens de komende editie van Serious Request een deel van hun route door Hollands Kroon. In de zes dagen dat ze lopen worden onder andere Den Oever en Wieringerwerf met een bezoekje verblijd.

De radiozender gooit, zoals eerder bekend werd gemaakt, de jaarlijkse benefietactie over een compleet andere boeg. Het Glazen Huis is niet meer. In plaats daarvan lopen drie dj-teams een kleine week door het land, om onder de noemer De Lifeline allerlei acties te bezoeken. Ze moeten zelf voor eten en een slaapplek zorgen.

Sander en Eva beginnen hun reis op Vlieland. Daarna gaan ze via de Afsluitdijk onze provincie in en maken een lange slinger naar het zuiden, waar ze uiteindelijk eindigen in TivoliVredenburg in Utrecht. Ze leggen in totaal 179 kilometer af.

Flinke wandeling
Ook de twee andere teams maken een flinke wandeling. Rob Janssen en Jorien Renkema vertrekken vanuit Weert, en Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen hebben als startpunt Hengelo. Ook zij eindigen in het ‘hoofdkwartier’: Utrecht.

Het concept leverde jarenlang miljoenenbedragen op, die het Rode Kruis besteedde aan een zogeheten ‘stille ramp’. De laatste jaren liet de opbrengst echter een dalende lijn zien en daarom is voor vernieuwing gekozen. De opbrengst gaat dit keer ook niet naar één, maar naar drie verschillende goede doelen, wederom in samenwerking met Het Rode Kruis.

advertentie