Walking Wieringen By Night 2018 (Video)

advertentie

OOSTERLAND – Zaterdagavond 10 maart werd er voor de tweede keer de wandeltocht ‘Walking Wieringen By Night’ gehouden. En dit jaar waren er maar liefst 750 lopers aan de start verschenen voor de 18 kilometer lange route over het glooiende landschap van het voormalig eiland. We kunnen met recht spreken dat Wieringen er een nieuwe evenement erbij heeft.

De start was helaas regenachtig maar dat deerde de meeste deelnemers niet want die hadden al voorzorgsmaatregelen genomen in de vorm van poncho’s. De wandelaars werden bij het clubgebouw van Scounting Corvus Corone opgewarmd door de dames van sportschool Hippogym. Na de start gingen de wandelaars via de verlichte dijk richting Stroe en vanuit daar naar Hippolytushoef en dan weer richting Den Oever en de finish was weer in Oosterland.

De complete route was verlicht net als de meeste deelnemers en dat was een waar spektakel om te zien. De organisatie, volleybal vereniging ’t Zwin, had de bewoners van de straten waar de wandelaars doorheen liepen gevraagd om ook wat verlichting op te hangen en daar was veelvuldig gehoor aan gegeven.

Dit jaar liepen ook wij van Noordkop Nieuws en Noordkop Radio mee en maakten voor jullie een videoverslag. En volgend jaar zijn we er weer bij, want zet het in je agenda, de tweede zaterdag van maart 2019 is hij er weer. En volgens de dames gaan ze dan voor de 1000! lopers.

Noordkop Nieuws video verslag & reportages

advertentie