VZV wint ook bij Fortisimo

advertentie

Maedilon/VZV begon voortvarend aan de wedstrijd en stond al snel op een 0-6 voorsprong. Net als vorige week was het Lotte Prak, die de ploeg op een 0-1 voorsprong zette, gevolgd door drie treffers van Kim Jimmink, Dymphie Keesom en wederom Lotte Prak. Bij de stand 0-6 wisten de Utrechters de bal voor het eerst achter keepster Amber Zomerdijk te krijgen. Na twintig minuten spelen was het verschil zelfs opgelopen naar 9 doelpunten. Ruststand: 6-15.

 

Na de verplichte pauze bleef de ploeg van trainer/coach Betty Plasmeyer geconcentreerd verder spelen. Bij de stand 10-20 was het verschil opgelopen naar 10 punten. De toeters werden al wat stiller en de Fortisimo-aanhang geloofde er niet meer in. Met nog een kwart wedstrijd te gaan was de tussenstand al 12-25. De ploeg van Kees Boomhouwer, die de tweede periodetitel binnen had gehaald, stribbelde nog wat tegen door driemaal achter elkaar te scoren. Maar VZV kwam niet meer in de problemen, en bij 19-30 floten de arbiters voor het einde van de wedstrijd. VZV heeft nu de leiding in de strijd om de derde periodetitel.  

Doelpunten: Kim Jimmink (8), Lotte Prak (4), Britt Stegers (3), Joyce Hillen (3), Albertine Abube (2), Selina Bruin (2), Lotte Houtenbos (2), Lisanne Kolken (2), Djazzmin Trabelsi (1), Maud Kruijer (1), Linsey Perre (1), Dymphie Keesom (1).

Zaterdag 23 januari: Maedilon/VZV Ds.1 tegen Foreholte Ds.1 Sporthal ‘t Zijveld, aanvang 20.30 uur.

 

advertentie