VZV houdt schade tegen Quintus “knap” beperkt

advertentie

door: Theo Moras)

Kwintsheul – Maedilon/VZV kan terug zijn op een redelijk goede prestatie in de uitwedstrijd tegen het hoog geplaatste Quintus. Het team van Betty Plasmeyer moest het in deze toch al zware ontmoeting doen zonder drie speelsters uit het basisteam.

Linsey Perre, scoort 4 keer voor gehavend VZV. (archieffoto: Patrick Hogervorst)

Lotte Prak, Albertine Abube en de trefzekere Lotte Houtenbos ontbraken door blessures. VZV brak de score open door een mooi doelpunt van Joyce Hillen 0-1.

Quintus nam na deze snelle openingstreffer van VZV meteen de wedstrijd in handen en zette hun achterstand om in een 6-1 voorsprong. VZV was niet opgewassen tegen de dadendrang van hun tegenstander al verkleinden Linsey Perre en Dymphie Keesom de achterstand op 6-3. 

Quintus nam het heft weer in handen en liep uit naar 11-6 waarna de thuisploeg er nog een schepje bovenop deed en de voorsprong uitbouwde naar 15-6. Britt Stegers en Maud Kruijer (twee maal) wisten vervolgens het net te vinden. Maar Maedilon/VZV kon niet verhinderen dat de thuisploeg met een ruime marge de rust wist te halen. Ruststand 21-11.

De tweede helft ongeveer het zelfde spelbeeld een dominerend Quintus tegen het zich dapper verwerende VZV. Joyce Hillen nam ook na rust de eerste treffer voor haar rekening maar het was duidelijk dat het gehavende team een kansloze en ingecalculeerde een nederlaag zou moeten incasseren.     

De thuisploeg wist in het tweede bedrijf de overigens goed opdreef zijnde VZV keepsters nog wel 17 keer te passeren en kon VZV zelf met 7 doelpunten het verlies tot 38-18 weten te beperken, waarbij alle speelsters een aandeel hadden in de score.

Doelpunten: Linsey Perre 4, Britt Stegers 4, Joyce Hillen 3, Maud Kruijer 2, Dymphie Keesom 1, Jane Kramer 1, Kim Jimmink 1, Florance Kos 1, Lisanne Kolken 1                                                                                                                                                                                                                                                 

Ondanks het grote verschil van 20 doelpunten een knappe prestatie van het door blessures geplaagde VZV waar dinsdagavond de uitwedstrijd tegen streekgenoot ZAP alweer op het programma staat. VZV speelt dan in de eerste ronde van het landelijke bekertoernooi tegen het naar de eerste divisie gepromoveerde ZAP een mooie loting voor een aantrekkelijk wedstrijd die begint om 20.00 uur in de Zwaluwvluchthal Ceresplein 1 in Breezand.

Belangrijker voor Maedilon/VZV zijn de wedstrijden uit de tweede competitiehelft waar het team van Betty Plasmeyer nog wat punten moet zien te vergaren om niet in de gevaren zone te geraken.

advertentie