VVD Noord-Holland zet doeners in het zonnetje

advertentie

NOORD-HOLLAND – Volledig verrast, maar ontzettend blij… Dat was de reactie van de ontvangers van de VVD-taart. Deze dagen reiken VVD-statenleden en lokale raadsleden tientallen taarten uit aan diverse ‘doeners’ in de provincie Noord-Holland. Een taart waarmee zij vrijwilligers bedankten voor hun inzet voor bijzondere activiteiten in hun eigen omgeving

Ieder jaar, rond Valentijnsdag, organiseert de VVD-statenfractie in Noord-Holland deze taartenactie. Tijdens deze actie (dit jaar voor de 13de keer) zet de VVD vele vrijwilligers en ook professionals in het zonnetje. Deze mensen of organisaties verdienen een taart, omdat zij zich inzetten voor hun buurt, wijk, dorp, stad of zelfs regio. Dit zijn de lokale helden (‘doeners’) van Noord-Holland!

In Hollands Kroon ging er onder andere een taart naar de scouting in Nieuwe Niedorp want het nieuwe onderkomen van scouting Dirck Rembrantsz is gereed. In Nieuwe Niedorp is een prachtig stukje werk afgeleverd door ca. 30 vrijwilligers voor ongeveer 75 leden uit de wijde omgeving. De Scouting heeft alle medewerking gekregen van de gemeente Hollands Kroon. Daarnaast gaven zo’n zestig bedrijven ondersteuning op verschillende manieren: financieel en in de vorm van diensten en materialen. Al met al een fraai staaltje van burgerparticipatie wat Hollands Kroon zo hoog in het vaandel heeft en is zeker een taart waard.

Maar ook volleybalverniging ’t Zwin uit Den Oever kreeg een taart. Zij organiseren al jaren de wandeltocht Walking Wieringen by Night. Ook ging er een taart naar carnavalsvereniging De Meerkoetelaars, al sinds jaar en dag organiseren zij een groots en gezellig carnavals evenement in Hollands Kroon. En tot slot kreeg Stichting beheer Dorpshuis Wieringerwaard ook een taart van de VVD. Zij hebben een locatie gerealiseerd waar verschillende verenigingen bijeenkomen en ze een ruimte aanbieden voor diverse informatiebijeenkomsten.

advertentie