Vrijwilligers al weer vroeg uit de veren

advertentie

Zijdewind – De Day After het vier dagen durende kermisgebeuren in Zijdewind waren de vrijwilligers al weer om 8.00 uur present in de kermistent.

Een behoorlijk aantal dames waren met emmers warme sop de wanden en de verdere huisraad aan het schoonmaken om weer afgevoerd te worden.

Dinsdagmiddag was alles wat met de  tent voor de jeugd te maken had met de storm in het vooruitzicht uitvoorzorg alvast gesloopt en afgevoerd. Terwijl de storm op de tenten los beukte gaven de vrijwilligers net als de tent zelf geen krimp, al ging het af en toe wel behoorlijk te keer binnen in die reusachtig tent van KTV uit Zijdewind.

Buiten werd ook alles voor zover mogelijk alvast door handige kerels wat voor de kermis was opgebouwd weer afgebroken en opgeruimd. Tussen door werd er effe gezellig koffie gedronken in de Stolp van Camping De Rietkraag die ook tijdens de kermisactiviteiten beschikbaar was voor de ATB en de kinderspelen e.d.

’s Middags na koffie toen de wind behoorlijk was afgenomen werd de tent met een koppel vrijwilligers verder afgebroken en afgevoerd zodat op het einde van de dag toch een knap staaltje werk was geleverd door de vrijwilligers uit Zijdewind en omgeving.

De opbrengst van dit in grijpende evenement komt weer ten goede aan het welzijn van de gemeenschap iets waar iedereen trots op kan zijn en levert meer dank en waardering op dan de pluimbrieven die de gemeente Hollands Kroon momenteel verstuurd.

(door: Theo Moras)

advertentie