Vrachtwagen met bromfietsen de dijk over

advertentie

Foto's: aangeleverd. De fietsen worden keurig ingeladen.

DEN OEVER – Dat het fietspad de komende drie jaar is afgesloten, betekent nog niet dat je niet met je fiets of bromfiets/scooter over de dijk kunt. Hiervoor heeft Rijkswaterstaat een goede oplossing bedacht. De fietsbus.

Elk uur, vanaf 8.00 uur tot 19.00 uur, vertrekt er vanaf het busstation bij de Havenweg een bus waarin je je fiets of scooter/bromfiets mee kunt nemen. Prima plan, alleen wat gebeurt er als er bijvoorbeeld een hele ploeg tegelijk de dijk over wil?

Dan kun je contact opnemen met Loket Afsluitdijk en wordt bekeken of er extra bussen ingezet moeten worden. Als de fietsbus het niet aankan wordt de hulp ingeschakeld van garage Den Das die dan de voertuigen overzet. Maar wat als er bijvoorbeeld 14 bromfietsen en een driewieler tegelijk de dijk over willen? Dan vraagt Den Das de hulp in van bijvoorbeeld transportbedrijf Kaan.

Zij werden gebeld met de vraag of zij met een vrachtwagen deze 14 bromfietsen en de driewieler naar de andere kant van de dijk konden transporteren. Uiteraard werd hieraan gehoor gegeven.
Een hele klus blijkt het om al deze voertuigen netjes en heelhuids de dijk over te krijgen. Zo moeten alle bromfietsen goed vastgezet worden en ook goed worden beschermd door ze in dekens te verpakken. Uiteindelijk is het allemaal gelukt en is alles keurig naar de andere kant gebracht.

Goed afdekken met dekens.

 

En de reis kan beginnen.

advertentie