Voorstelling De Weg van Ekaterina Levental in Doopsgezinde kerk Hippolushoef

advertentie

HIPPOLYTUSHOEF – Op vrijdagavond 30 november presenteert Project Geestdrift de muziektheatervoorstelling De Weg van Ekaterina Levental en Chris Koolmees in de Doopsgezinde kerk in Hippolytushoef.
De Weg vertelt het aangrijpende verhaal van Ekaterina Levental over haar vlucht uit de voormalige Sovjet-Unie. Een verhaal over afwijzing, verlies, veerkracht en hoop, gezien door de ogen van een tiener, geïllustreerd met prachtige muziek.
In deze persoonlijke muziektheatervoorstelling neemt zangeres en harpiste Ekaterina Levental het publiek mee op de weg die zij als tiener aflegde. De weg, die leidde van land naar land, toen zij en haar familie na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie niet in Oezbekistan konden blijven door oplaaiend antisemitisme.
Ekaterina speelt harp, zingt, danst en vertelt over haar afkomst en hoe die van de ene op de andere dag bepalend werd in het alledaagse leven. Hoe ze op haar weg zocht naar het sprookje, zoals ze dat kende uit het theater. Gedreven door een onuitputtelijke veerkracht, en hoop. Prachtige muziek illustreert in dit soloconcert de emotionele kant van de vlucht. Een veelbewogen weg naar de toekomst.
Een Vrouw en een Engel is onderdeel van een reeks voorstellingen in de Doopsgezinde kerken in Noord-Holland Noord. Sinds begin 2018 presenteert Project Geestdrift, in samenwerking met locatietheater organisatie Karavaan, prikkelende en eigentijdse muziek-, dans- en theatervoorstellingen om deze sfeervolle kerkjes opnieuw op de kaart te zetten.

Elke voorstelling van Project Geestdrift wordt gecombineerd met een uitgebreid contextprogramma, waarin er, naast het thema van de avond, aandacht is voor de rijke geschiedenis van het gebouw en de verhalen van de mensen die er samenkomen. Een gastvrije ontmoeting vol inspiratie, verdieping en verwondering. Medewerking wordt verleend door vrijwilligers van de Doopsgezinde Gemeente Wieringen.
Tickets voor de voorstelling kosten € 7,50. Bezoekers zijn welkom vanaf 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur. Voor meer informatie en kaartverkoop zie www.projectgeestdrift.nl.

advertentie