Voor het eerst een professionele balletvoorstelling in de Cultuurschuur

advertentie

Dansers Youri Jongenelen en Julia Zuurbier (foto aangeleverd)

WIERINGERWERF – Bij een ballet denk je al gauw aan een groot theater met groot podium waarop dansers de ruimte nemen voor hun sierlijke danspassen en sprongen. 

Dansers Youri Jongenelen en Julia Zuurbier bewijzen dat je ook op een klein oppervlak een ballet kan uitvoeren. Pop-up dance, zoals ze hun danstheater noemen, is op maat gemaakt voor de kleine zalen, eventueel zelfs de grote huiskamer. De door Yoeri en Julia  zelfgemaakte voorstelling Assepoes, gebaseerd op het grote ballet Assepoester, is vorige zomer in premiere gegaan en reist nu langs de kleine zalen om het publiek in verwondering achter te laten. De vindingrijkheid, qua dans, decor en kleding is verbazingwekkend. De dansers moeten namelijk alles zelf doen. Muziek, decor, vloer uitrollen en zich steeds als een razende roeland verkleden. Uit de Pop-up Mobiel, een leuk turqoise busje, komt alles wat ze nodig hebben voor een echte professionele balletvoorstelling. Voor het publiek een unieke kans om deze vorm van podiumkunst van dichtbij mee te maken.

De voorstelling is zeer geschikt voor jeugdig publiek en zeker het bezoeken waard voor alle kinderen die zelf op ballet- of dansles zitten. De voorstelling speelt op zondag 7 april om 15.00 uur en kaarten zijn te reserveren via reserveringen@decultuurschuur.nl.

advertentie