Volop vertier in Zijdewind

advertentie

Zijdewind – Het was het afgelopen weekend van alles te doen in Zijdewind. Theo Moras heeft zijn handen vol gehad om alles bij te houden en op te schrijven. Hieronder vindt u een verslag van de verschillende activiteiten.

Vrijdagavond ging de Zijdewinderkermis van start met een spetterende kermis disco voor de jeugd van de basisschool. Deze werd deze keer in de speciale 0 % tent gehouden, Er was ook dit jaar over belangstelling niet te klagen, een aantal verklede jeugd die een soort Playback show op voerden en allemaal dansende en vooral genietende jeugd. Ieder genoot op z’n eigen manier waar deze tent zich uit stekend voor leende.

Zaterdagmiddag konden de leerlingen van de Basisschool ook weer meedoen aan de “Kermis Cross” van de TAV, voor hen was een speciaal verkort parcours uitgezet van verschillende afstanden voor alle leeftijds groepen.

Zondag kwamen als eerste jeugdige deelnemers aan de beurt om aan de ATB wedstrijd deel te nemen. Om precies 11.00 uur werd voor hen het startschot gegeven en begon er een grote groep deelnemertjes voorafgegaan door de motoren aan hun wedstrijd over een bepaald gedeelte van het ATB parcours.

Het was een prachtig schouwspel om te zien hoe behendig deze jeugd zich over het met vele hindernissen uitgezette parcours begaven. Duidelijk werd het ook om te zien dat het deelnemersveld voor de toekomst verzekerd is, de groep jeugdige deelnemers is nog steeds groeiende.

Zondagmiddag stonden er een behoorlijk aantal deelnemers van de basisschool te popelen om met de versierde kermisoptocht van start te gaan. De optocht ging deze keer voor het eerst van start bij natuurzwembad ’t Petje ook deze optocht ging over een groot gedeelte van het ATB parcours.

Tussen de verschillende ATB wedstrijdklassen werd de optocht over het ATB parcours langs het publiek naar het kermis terrein geleid waar de fanfare Samen Voorwaarts met hun bekende vrolijke noot verwelkomden.

Tussen door werden de prijs winnaars bekend gemaakt en de prijzen aan de winnaars van de diverse klassen uitgereikt . Bij de groep eenlingen t/m groep 4 ging de eerste prijs naar Gijs Droog tweede werd Suus Kolkman en de gedeeld derde prijs was voor Fenne Kolken en Nadieh v.d. Ktroon.

Bij de groepen t/m groep 4 was de eerste prijs ‘Smikkel IJs’ voor Jil & Julia, Tweede prijs ‘Ben ik Hondje of Handje‘voor Elody & Nicolay, en de derde prijs ‘POKOMON‘ voot Finn & Javy

En bij groep 5 t/m 8,  ‘Aloha’ Britt & Chantal, tweede prijs ‘RIO’ LOLA & Chantal, derde prijs kinderen v. Duivenvoorde  & v.d. Gulik.

Na de prijs uitreiking gaf Samen Voorwaarts nog en aantal verschillende bekende meezingers ten gehore.

 

advertentie