Volop sportieve activiteiten bij Advendo

advertentie

WIERINGERWERF – De einde van de zomer is traditiegetrouw een mooi moment om een sport te beginnen. Bij gymnastiekvereniging Advendo uit Wieringerwerf kan dit voor alle leeftijden, op verschillende disciplines. Advendo is van oudsher een vereniging voor keurturnen, volgens wedstrijdreglementen van het NTS.

Een steeds groter wordende groep  jeugd traint op een aantal avonden in de week op verschillende niveaus. Naast turnen verzorgt Advendo aan het einde van de middag ook gewone gymlessen voor de jeugd.  Ook voor de volwassenen is er een divers aanbod van Advendo, waaronder Keepfit, Aangepast Bewegen, Body-Bower en Urban Gym. Heel populair zijn de lessen ‘soepele mannen’, op dinsdagochtend in de Cultuurschuur.

Nijntje Beweegdiploma

Nieuw dit seizoen is Ouder en Kindgym voor kinderen vanaf 1,5 jaar en het Nijntje Beweegdiploma voor kinderen vanaf 2 jaar. Nijntje en de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) hebben samen een leuk beweegprogramma voor kinderen tussen de 2 en de 4 jaar ontwikkeld. Met gevarieerde oefeningen en spelletjes leren peuters en kleuters de basis van bewegen. De vaardigheden die kinderen op jonge leeftijd meekrijgen via de nijntje beweeglessen nemen ze overal mee naar toe. Of ze nou gaan hockeyen, zwemmen, turnen, voetballen of spelen in de speeltuin. Een vroege kennismaking met bewegen in combinatie met plezier vergroot de kans dat kinderen lekker in hun vel zitten, meer zelfvertrouwen hebben en een sportieve levensstijl aannemen. Kinderen die aan de lessen deelnemen boeken vooruitgang op motorisch, fysiek, mentaal en cognitief terrein. Een grote trekker bij veel sportverenigingen en nu dus ook te volgen bij Advendo in Wieringerwerf, gegeven door Marjolein Hagen.   

Laagdrempelig

Advendo typeert zich als een laagdrempelige vereniging waar op ieder niveau, voor iedere leeftijdscategorie, een passende sportactiviteit te vinden is. Laagdrempelig uit zich ook in de betaalbare prijszetting. Een lidmaatschap bij Advendo kan al vanaf €10 per maand. Het is zelfs sinds kort mogelijk een strippenkaart af te nemen, waardoor alleen voor die lessen betaald wordt die daadwerkelijk afgenomen worden. Dankzij de regeling Meedoen Hollands Kroon is het ook mogelijk voor kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met lage inkomens om deel te nemen aan lessen van Advendo. Alle lessen starten in de week van 4 september en worden gegeven in de Zuiderzeehal of in de Cultuurschuur. Kijk voor meer info en aanmelden op www.advendo-gym.nl

advertentie