Volop festiviteiten op dorpsfeest Westerland

advertentie

WESTERLAND – Het is zaterdag en zondag één grote happening op het dorpsfeest van Westerland. Hieronder vindt u een opsomming van enkele activiteiten die in het weekend plaatsvinden.

Zaterdag:
Wie altijd al heeft willen tijgeren over het Wad en Lutjestrand of klimmen en klauteren over het ruige, heuvelachtige terrein in en rond Westerland, kan zich op zaterdag 16 juni tijdens het Dorpsfeest helemaal uitleven. Die dag houdt het Dorpsfeest Westerland weer de Wieringer Obstacle Run, die bedoeld is voor alle bikkels die willen laten zien uit welk sportief hout ze zijn gesneden.

Deze Run gaat over een afstand van ruim 5 km over het Lutjestrand, rond het Amstelmeer en het Wad en bevat ruim 40 pittige hindernissen. Met name het heuvelachtige karakter van de Run vraagt doorzettingsvermogen van de deelnemers.

Deelnemen
Deelname aan de Obstacle Run kost 10 euro per persoon en iedereen van 13 jaar en ouder kan zich nog online inschrijven. Inschrijven vooraf is wel nodig. De volledige opbrengst van de Obstacle Run gaat – net als alle opbrengsten van het Dorpsfeest Westerland – naar de Wieringer verenigingen. De Run start op zaterdag 16 juni om 16.30 uur vanaf het terrein van het Dorpsfeest Westerland, hoek Westerlanderweg/Noorderkerkweg. Deelnemen kan als duo (vader/zoon, moeder/dochter), per team (vrienden of collega’s) en individueel. Alle informatie over de Wieringer Obstacle Run, inclusief het online inschrijfformulier, is te vinden op de website van het Dorpsfeest Westerland: www.dorpsfeestwesterland.nl.

Ook dit jaar wordt er weer een fantastisch knotsgekke, leuke en spetterende Kindermiddag gehouden tijdens het Dorpsfeest Westerland. Die middag kunnen kinderen tot 12 jaar gratis meedoen aan verschillende spelletjes, zoals de geweldige brandweerspelletjes en de waterbak, broodbakken, een rodelbaan en buikglijden. Deelnemers hoeven zich niet vooraf aan te melden, dit kan ter plaatse. Bij aanmelding ontvangen de deelnemers een spelkaart die, wanneer hij vol is, recht geeft op iets lekkers. Kinderen die meedoen wordt geadviseerd zwemkleding en een handdoek mee te nemen, want veel spelletjes hebben te maken met … water.

De Kindermiddag wordt gehouden op zaterdag 16 juni, van 13.00 uur tot 15.30 uur en vindt plaats op het terrein van het Dorpsfeest, hoek Westerlanderweg/Noorderkerkweg. Voor meer informatie: www.dorpsfeestwesterland.nl.

Zondag: 

Onder het motto ‘Gewoon Gezellig Genieten’ vindt op zondag 17 juni weer de Boerenlandfair Westerland plaats. Naast bijna honderd stands met landelijke producten, brocante, antiek en curiosa, culinaire hoogtepunten en gezellige muziek zijn ook verschillende demonstraties te zien. Dit staat zoals altijd garant voor een gezellig dagje uit voor het hele gezin.

De gezelligste boerenlandfair van Noord-Holland biedt haar bezoekers ook dit jaar een gevarieerd programma, met onder meer demonstraties boogschieten en een hoefsmid, uilen, optredens van Papillon, harmonie-orkest Apollo en De Dorpsmuzikanten en eenpersoons-concerten van Ebele. Gedurende de dag is er in de nabij gelegen Nicolaaskerk tevens een expositie en kunnen bezoekers van de Boerenlandfair genieten van heerlijke zelfgebakken taart met koffie en thee in de traditionele theetent.

Wieringer verenigingen
De Boerenlandfair Westerland vindt plaats op zondag 17 juni van 11.00 tot 16.30 uur. De entree bedraagt €2,00 p.p., kinderen tot 15 jaar gratis en parkeren is ook gratis. Traditiegetrouw gaan alle opbrengsten van de fair naar de Wieringer verenigingen. Meer informatie over de Boerenlandfair Westerland en het volledige programma zijn te vinden op de website van de fair, www.boerenlandfair.nl

Na afloop van de fair vindt in de grote tent aansluitend (vanaf ongeveer 17.00 uur) een optreden plaats van rasartiest Willem Spans, die zijn optredens altijd doorspekt met de nodige humor. De toegang tot dit optreden is gratis en vormt de afsluiting van een gezellig Dorpsfeestweekend. De Boerenlandfair Westerland op zondag 17 juni vindt plaats op het feestterrein van het Dorpsfeest, hoek Westerlanderweg/Noorderkerkweg in Westerland.

Uiteraard is er nog veel meer te doen en kijk hiervoor op: 
www.dorpsfeestwesterland.nl

advertentie