Volle tent bij KerKmis

advertentie

Web-banner-BBHK-728x90px

ZIJDEWIND – Al om 9.30 uur begon de Kerkmis in de Kermistent, waar anders het kerkbezoek steeds minder wordt komen hier ieder jaar wonderwel heel veel mensen naar toe.

De populaire Havenstraatzangers uit Zijdewind e/o. zorgt voor de muzikale omlijsting met passende liederen die goed in het gehoor liggen bij de aanwezigen.

Diaken Toon Jorink ging deze dienst voor bijgestaan door de misdienaars Pleun en Gijs Droog. Om 10.30 uur was deze viering afgelopen en werden de stoelen in ijltempo verwijderd en afgevoerd al kon er even goed nog lekker met elkaar koffie gedronken worden.

Om 11.00 uur was de tent omgetoverd tot ATB parcours voor de ATB wedstrijden waar om 11.00 uur de eerste groep van start kon gaan. Ook deze zondag was het weer ook weer bijzonder aangenaam en werden de vele toeschouwers langs het parcours op hun wenken bedient door de renners op het steeds zwaarder wordende parcours over dijkjes, zand, pontons, gras en asfalt.

De wedstrijden waren onder verdeeld in meerdere categorieën waar door de deelnemers met grote inzet om de premies, prijzen en de eer werd gestreden. De wedstrijden werden met uitzondering van een kleine onderbreking voor de versierde Kermisoptocht van de jeugd vlot en achter elkaar afgewerkt en de huldegingen door de atlete Talisa v/d Fluit en ronde mis Malou Houtenbos verricht.

Om even na 16.00 uur werd er naast de Kermistent weer door een behoorlijk aantal deelnemers gekatknuppeld wat zoals altijd een prachtig vermaak en schouwspel blijkt te zijn. Er werden weer heel wat vaatjes kapot geknuppeld waar iedere ring en Kat been geld bedrag opleverde.

(door: Theo Moras)

advertentie