Volksfeest – Zijdewinderkermis goed en zonder wanklank verlopen

advertentie

Web-banner-BBHK-728x90px

ZIJDEWIND – De laatste kermisdag is toch iets anders verlopen als door het kermiscomité was gepland.

De traditionele waterfeesten werden bij naderinzien toch alsnog geschrapt, niet vanwege het weer maar door de nattigheid op de locatie.

De opkomst bij de spelletjes en het biefstukken trekt steeds meer deelnemers, ongeveer 150 personen maakte er weer een sportieve en vooral gezellig volksvermaak van. Door de grote opkomst en het schrappen van de waterfeesten was er voldoende tijd om de spelletjes ordelijk afteronden.

De eerst prijs ging Cora de Boer en Conny Groen als goede tweede Kirsten van Stralen en Astrid Veldman en de derde prijs was voor het koppel Agnes Landman en Vincent Klaver. De poedelprijs : de ruim 150 borden van het biefstuk eten afwassen werd overhandigd en uitgevoerd door het koppel José Kramer en Carla Slot, deze prijs hadden ze graag aan een ander gegund.

Het een nieuw spel Jeu-de-Boule was ook aardig in trek ook hier behoorlijk wat deelnemers waarvan er velen deze opkomende sport al beoefenen. Hier kwamen de Ouwe Wijven als winnaar tevoorschijn voor het team van de Grijze Hijsers en het team van Wonderens wat de derde plaats op eiste. Inmiddels was ook het muziekpodium in de feesttent gereed voor het optreden van de artiesten uit Zijdewind e.o. gepresenteerd door GUTZ.

Hoe populair deze gasten zijn bleek uit de nagenoeg volle tent waar volop werd gedanst op nummers Goud van Oud uit de goeie oude tijd die de zaal kreeg voor geschoteld. Verreweg de meest bewondering en applaus ging naar Lucas & Friends de twaalfjarige Lucas Boon kreeg de zaal op z’n hand met zijn sologitaar met nummers van o.a. Elvis Presley e.d.

Al met al een prachtige, gezellige en zonder incidenten verlopen Zijdewinderkermis die ook nu weer werd gehouden op de locatie van garage Kramer tegenover de Stolp van Camping de Rietkraag in de sfeervolle tenten van KTV Tenten en Aggregaten-verhuur uit Zijdewind.

Een Kermis met veel evenementen die helemaal belangeloos werd uitgevoerd en in handen was van ontzettend veel vrijwilligers aangestuurd door een enthousiast Kermis-Comité.

(door: Theo Moras)

advertentie