Vogels kijken bij Balgzand

advertentie

Hollands Kroon – Om de rust te garanderen voor de vogels is Balgzand grotendeels afgesloten voor bezoek. Toch zijn er regelmatig kansen om het gebied te betreden en van de rijkdom te genieten.

Foto: Frans Buissink

Zondag 19 februari bijvoorbeeld kunt u met de gids van Landschap Noord-Holland mee naar het Kooyhoekschor, het rijkste deel van Balgzand. Daar is het altijd een enorme drukte, ook in de winter. Als de vloed op komt verlaten de vogels het wad om op de schorren of achter de dijk uit te rusten. Het is dan een komen en gaan van vogelgroepen. Schitterend om te zien. De kans om de slechtvalk, de snelste vogel ter wereld, te zien jagen is groot.

De excursie start om 10.30 uur bij Informatiepunt ’t Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS, Den Helder en rond 12.00 uur zijn we terug. De excursie kost € 7 en € 3 voor kinderen tot 12 jaar (Beschermers € 4 resp.  € 2). Aanmelden verloopt via www.gaatumee.nl maar ter plekke aanmelden en betalen kan ook. Ook voor beginnende vogelaars is dit een prachtige excursie. Koffie en thee staan klaar en het informatiecentrum is voor en na de excursie geopend. 

advertentie