Voetbal en donaties van Stichting Horeca Zijdewind

advertentie

Foto: Theo Moras. Bije gezichten bij degene die voor een donatie in aanmerking waren gekomen

ZIJDEWIND – Bij de nieuwjaarsreceptie in de kantine van sportpark de Kogge wordt naast de nieuwjaar wedstrijd de laatste jaren ook de opbrengst van de Zijdewinderkermis door Stichting Horeca Zijdewind overhandigd aan de diverse stichtingen en verenigingen uit de gemeenschap.

Voor de donaties kwamen dit jaar weer diverse stichtingen en verenigingen in aanmerking:

Stichting Sportpark de Kogge kreeg flinke donatie voor het vernieuwen van de keuken in de sportkantine.

Stichting t Petje kan rekenen op een donatie van € 3000,- voor diverse werkzaamheden en vernieuwingen.

Het kermis terrein egaliseren, draineren en opnieuw inzaaien werd keurig verzorgd door het Loonbedrijf Jimmink uit Kolhorn, de gemaakte kosten ca € 3500,- mag de Stichting Horeca Zijdewind geheel aan het nieuwe sportcentrum doneren.

Ook Uitvaartvereniging St. Josef krijgt een donatie van € 1500,- voor de aanschaf van nieuwe “zomer” pakken voor de dragers.

De Marinx school krijgt een donatie voor diverse kleine kampbenodigdheden.

De Beach-handel van VZV krijgt nog een nieuw doel omdat er twee doelen gebruikt worden bij deze in opkomst zijn de sport.

Ook de Sinterklaasintocht krijgt een donatie voor de kosten die daar telkens mee gemoeid zijn.

Op sportpark de Kogge werd ook de traditionele voetbalwedstrijd tussen het huidige VZV team, en een team bestaande uit oud VZV’ers waarvan alweer genoeg spelers in het huidige team vertegenwoordigd zijn. In de eerst helft van 30 minuten had de oude garde nog een nipte voorsprong 2-3. De tweede helft wist het huidige eerste team het veldoverwicht om te zetten in doelpunten waardoor de uitslag op 8-5 werd afgesloten.

Een bijdrage van: Theo Moras.

advertentie