Voedselbank nog steeds nodig

advertentie

Hollands Kroon – Voor de meeste mensen is het eigenlijk de gewoonste zaak van de wereld. Even boodschappen doen bij de supermarkt en de plaatselijke middenstand.

Foto: Klanten in de supermarkt kunnen bepaalde artikelen inleveren voor de minder bedeelde.

Maar er zijn ook mensen voor wie het uitgeven van geld een hele onderneming is en waarbij diegene elk euro een paar keer moet omdraaien voordat hij wordt uitgegeven.

Wij horen het vaak van de heren politici, de economie groeit en ‘iedereen ‘ gaat er op vooruit. Ja, misschien diegene met een goede baan of tweeverdieners. Maar er zijn ook mensen die in deze tijd die of geen baan hebben of moeten rondkomen van een uitkering. En dan wordt het een heel ander verhaal.

Voor deze mensen is er de voedselbank. Er zijn op dit moment 6 uitdeelpunten, t.w. in Anna Paulowna, Schagen, Wieringen, Wieringermeer, Warmenhuizen en Nieuwe Niedorp. Gemiddeld 68 vrijwilligers werken mee om het voedsel in te pakken, op te halen, weg te brengen en uit te delen.

Er worden wekelijks 175 voedselpakketten uitgegeven in 2 gemeenten, te weten: Hollands Kroon (Anna Paulowna, Wieringen, Wieringermeer en Niedorp) en Schagen (Schagen, Zijpe en Harenkarspel).

De meeste zijn blij met deze voedselbank, maar er zijn er ook die zich schamen dat zij hier naar toe moeten en zichzelf niet in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Eigenlijk is het te gek voor woorden dat in zo’n ‘welvarend ‘land als Nederland nog voedselbanken nodig zijn.

Maar gelukkig zijn er genoeg vrijwilligers bij de voedselbank die zich inzetten voor deze mensen en er voor zorgen dat zij elke week een pakket kunnen halen. Meer info over de voedselbank klik hier.  

advertentie