VOC twee maatjes te groot voor VZV

advertentie

Amsterdam – Maedilon/VZV was ook in dit vierde treffen in deze competitie niet opgewassen tegen de koploper in de eredivisie.

Foto: Thea Groen. Kim Jimmink topscore met 5 treffers.

In Amsterdam Noord werd Paaszaterdag met 40-21 verloren tegen een oppermachtig VOC. Hoewel VZV voortvarend aan de wedstrijd begon werd het team van trainer/coach Betty Plasmeyer op een grote nederlaag getrakteerd.

Tot 4-4 ging de stand gelijk op Kim Jimmink die topscorer werd in dit treffen verzilverde twee strafworpen en nam ook de andere twee treffers voor haar rekening. Ook in deze wedstrijd was VZV niet bepaald gelukkig in de afwerking of stond de weer goed op dreef zijnde VOC keepster een treffer in de weg.

Bij VZV  hield Amber Zomerdijk Maedilon/VZV in de begin fase op de been zij wist de ene na de andere break van de tegen partij soms op miraculeuze wijze  te keren.  Toch liep VOC langzaam uit naar een 13-6 voorspong en moest ook Joyce Hillen nog met een blessure het laatste deel van de eerste helft naar de kant.

Het toch al zwaar gehavende team had al drie junioren aan de selectie toegevoegd, Carmen v d Kroon, Krissy Hogervorst en Jet Jimmink werden bij regelmaat verdienstelijk ingezet. VOC beschikte over meer kwaliteit al kampte die in deze lange competitie ook met de nodige problemen trainer Bert Bouwer werd deze week ontslagen na het behoorlijke verlies tegen Dalfsen waar Maedilon/VZV het contract met Betty Plasmeyer voor het zesde jaar verlengde. VOC bouwde de voorsprong voor de rustpauze nog wat verder uit.
Ruststand 20-11.

Na de rust kwam scoorde VOC meteen driemaal op rij waarna Linsey Perre op knappe wijze tegen wist te scoren 23-12. De foutjes die Maedilon/VZV maakte werden door VOC genadeloos afgestraft ondanks dat ook Monique de Wit verschillende 100% kansen wist te stoppen.

Het verschil zat hem ook in de te nemen zevenmeter worpen bij tegenstander VOC werden deze allemaal feilloos benut, terwijl de speelsters van Betty Plasmeyer er liefst 4 achter elkaar miste. In de laatste minuut kreeg VZV nog een strafworp, deze werd als troost door aanvoerster Linsey Perre wel doeltreffend afgrond.

Tweede paasdag moet VZV alweer tegen landskampioen Dalfsen, ook dat zal een hele zware dobber worden waar een verlies op voorhand al ingecalculeerd is.

Doelpunten: Kim Jimmink 5, Jane Kramer 3, Florance Kos 3, Lisanne Kolken 2, Lotte Prak 2, Joyce Hillen 2, Krissy Hogervorst 2, Linsey Perre 2,

advertentie