Vis en vertier in Den Oever

advertentie

Web-banner-BBHK-728x90px

Den Oever maakt zich op voor het achtste Vistival. Het culinaire evenement zal zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur plaatsvinden, de ZeeVerse Vismarkt is uiteraard al om 08.30 uur geopend!

Op het Haventerrein bereiden topkoks, maar ook vissermannen hun eigen vangst. De kwaliteit is gegarandeerd: Den Oever staat niet voor niets te boek als ‘Hoofdstad van de ZeeVerse Vis’. 

Vanaf 10.00 uur staan de vissers klaar om met veel liefde te vertellen over hun beroep. Wie eenmaal vis uit Den Oever heeft geproefd wil niet meer anders, is de stellige overtuiging van de vissers. Echt verse, Oeverse producten staan er op het menu. Zo serveren vissers de wereldberoemde visballetjes, laten ze proeven van mosselen, wordt schol gepromoot en kunnen de tanden in een ZeeVers scholletje of langoustine worden gezet. Naast de vissers zorgen de koks van de restaurants Dikke Bries en Bij ons Thuys voor culinaire hoogtepuntjes met o.a. garnalen. 

Het Vistival is geschikt voor het hele gezin. De gehele dag staat in het teken van vis, visserij en alles wat Den Oever nog meer te bieden heeft. Zo proberen vissers op een positieve manier iedereen kennis te laten maken met hun verse vis, de recepten en informatie over de visserijsector. Want wat is er nu gezonder en lekkerder dan een vers visje op het bord?

De Visserijschool is aanwezig met diverse schaalmodellen van vistuigen en er worden netten geboet. De leraren van de visserijschool, oud-vissers, zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en meer te vertellen over het leven in de visserij. Langs de kade liggen verschillende kotters waar vissers u meer kunnen vertellen over de verschillende vistechnieken. Ook wordt er gedemonstreerd hoe een echte visveiling werkt en mag u zelf proberen een visje te kopen via de veilingklok!

Op de grote markt zijn woondecoraties, nautische producten, delicatessen, maar ook tuinmeubelen en tal van andere producten te vinden. En de markt is dit jaar weer groter, ruim 100 kramen! Wie even wil uitwaaien kan een rondvaart over de Waddenzee maken. Kinderen worden niet vergeten: zij kunnen hun ogen uitkijken bij het grote zeeaquarium en de vis vertel tafel in de visafslag. Ouders kunnen ondertussen lekker genieten van een drankje op het terras van Cafe Tante Pietje. De Gesmeerde Kelen, het meezingkoor en de Compagniezangers zorgen voor de muzikale noot.

Volg Facebook voor het laatste nieuws omtrent het VIStival en de ZeeVerse Vismarkt!

Wij zijn deze zaterdag normaal geopend vanaf 08.30 dus u kunt het nuttige combineren met het aangename! Onze aanbieding van zaterdag is zeker de moeite waard.

advertentie