Vijf geslaagden in één straat in Middenmeer

advertentie

MIDDENMEER – Woensdag was een spannende dag voor ruim 33.000 Noord-Hollandse scholieren. In de Penhornstraat in Middenmeer vierden ze groot feest, want daar zijn maar liefst vijf eindexamenkandidaten geslaagd.

Één daarvan is de 18-jarige Bloeme de Boer. Ze deed dit jaar examen op het vwo op het Wiringherlant in Wieringermeer. “Ik denk op zich dat ik het wel goed heb gedaan, maar je weet het natuurlijk nooit. Dus ik vind het een beetje spannend.”

De telefoon gaat… 

In volle spanning wacht ze op het verlossende telefoontje. Als dan de telefoon gaat, valt het toestel uit: “Hij is uit! Hij is uitgevallen!” Maar even later gaat de telefoon opnieuw. “Nou, geslaagd hoor!” Bloeme wordt omhelsd door haar vader en moeder, de champagne komt tevoorschijn en de vlag wordt uitgehangen. Hoe blij ze is? “Heel blij natuurlijk.”

Klasgenoten

Bijna alle geslaagden uit de straat zaten bij elkaar in de klas op het vwo. De straatgenoten gaan bij elkaar langs om elkaar te feliciteren. “Gefeliciteerd pik!” Stuk voor stuk zijn ze blij en opgelucht. “Heel blij. Valt het niet op?” Volgens een van de geslaagden is de spanning er nu af na zoveel werken. “Ik had het niet verwacht, maar ik had ook niet echt verwachtingen of ik wel of niet zou slagen. Het was wel nieuws voor mij.”

De vijf geslaagden heffen het glas omhoog en proosten met elkaar. En of ze vanavond een feestje gaan vieren? “De hele vakantie een feestje vieren”.

advertentie