Vido weer in competitie

advertentie

WIERINGERWERF – Sinds een kleine 10 jaar heeft korfbalvereniging Vido weer een competitieteam. Na jaren als vereniging slapend door het leven te zijn gegaan is een aantal jaar geleden weer actie ondernomen om de ballen en de korven uit het materiaalhok te halen en met succes.

Er kon een team worden ingeschreven in de voorjaarscompetitie. Met een geheel nieuw tenue, gesponsord door Loon- en grondverzetbedrijf Gebr. Bork uit Wieringerwerf kon de jeugd aan de competitie beginnen.

Zaterdag 31 maart was de eerste competitiewedstrijd uit tegen Purmer uit Purmerend. Deze allereerste competitiewedstrijd begonnen de kinderen toch wel wat gespannen, maar in de tweede helft waren deze zenuwen er helemaal uit en werd er gewonnen met 8-3. Na de wedstrijd wordt altijd nog een strafworpenserie gehouden en deze werd ook gewonnen; met 2-1.

Zaterdag 14 april was dan de eerste thuiswedstrijd. Het met vele gekomen publiek werd getrakteerd op een spannende wedstrijd. Vido kwam snel met 2-0 voor door doelpunten van Joost Gouwenberg.  Toch werd het 2-2 en met rust stond het 3-2 voor Vido. Een zeer aan elkaar gewaagde strijd volgde in de tweede helft. Vido kwam met 4-2 voor, maar ook met 6-4 achter. Uiteindelijk zorgden de doelpunten van Jur Koolen en Joost Gouwenberg ervoor dat de einduitslag 6-6 werd. De strafworpenserie werd met een 4-3 winst afgesloten.

Twee wedstrijden gespeeld en ongeslagen; een super begin voor dit team en voor de vereniging!

Volgende week wordt gespeeld tegen Roda uit Westzaan.

Op de foto van links naar rechts staan: Floor Schellevis, Joost Gouwenberg, Tristan Struik, Julia van der Meer, Jur Koolen en Emma Gouwenberg. Voor staat namens de sponsor Krista van Onna en trainer/coach Marian Gouwenberg

advertentie