Verwaarloosde Simba misschien naar Stichting Leeuw

advertentie

Foto: Stichting Leeuw

ANNA PAULOWNA – Stichting Leeuw uit Anna Paulowna is achter de schermen druk bezig om de verwaarloosde, Iraakse leeuw Simba naar Nederland te halen. De stichting heeft aangegeven Simba op te willen vangen en te willen verzorgen.

Nederlanders die werkzaam zijn in Badgad kwamen achter het trieste verhaal van Simba, die te koop werd aangeboden. De leefomstandigheden van de leeuw waren erg slecht. De Nederlanders zijn vervolgens een inzamelingsactie gestart om het dier een beter leven te geven.

Inmiddels hebben de Iraakse autoriteiten Simba opgevangen en een tijdelijk, maar beter onderkomen gegeven. Irak werkt goed mee met Stichting Leeuw om het roofdier zo snel mogelijk naar Nederland te krijgen, maar de kosten zijn erg hoog. De inzamelingsactie is volgens de stichting ‘hard nodig’.

“Het wachten is nu op de import- en exportpapieren, zodat Simba naar Stichting Leeuw kan komen en daar kan aansterken”, schrijft de stichting op Facebook. Volgens hen kan het nog weken duren voordat Simba op het vliegtuig wordt gezet.

advertentie